Letos to poprvé nebude jenom o pražských restauracích. Návštěvníci z hlavního města tak budou moci ochutnat pokrmy, které frčí v nejlepších regionálních restauracích. Představí se tak mimo jiné třeboňská restaurace Šupina, která vynalezla delikátní kapří hranolky. Pokud vám kapr nevoní, zajděte ke stánku pražského podniku Yasmin Noodles, kde budou porcovat šedesátikilového mečouna. A co třeba guláš ze sumce z rybníku Svět, nebo grilovaný kousek přeštického vepříka? A že maso nejíte? Tak zkuste vitariánskou restauraci Secret of Raw.
Michelinští kuchaři v akci
U dlouhého stolu ochutnáte menu od šéfkuchařů oceněných Michelinem či anketou Grand Restaurant. Vařit bude vítěz Badoit Grand Chef 2014 Jan Štěrba, vítězové Grand Restaurant 2013 Petr Fučík, Grand Restaurant 2012 Pavel Sapík, michelinští chefové Oldřich Sahajdák, Roman Paulus a charismatický italský šéfkuchař Moreno Cedroni, držitel dvou michelinských hvězd.
Na své si přijdou i děti. Mohou zde ochutnat, jak by měla vypadat ideální krmě ze školní jídelny. Také pro ně budou připraveny různé hry a kvízy. Dětský koutek bude mít letos hravý i edukativní program.