Že lze ve školních jídelnách vařit chutně, zdravě a nápaditě, se můžete přesvědčit během gastronomické události roku, dalšího ročníku festivalu jídla Prague Food Festival. Ten se bude konat od pátku 23. do neděle 25. května na Pražském hradě. Kromě mnoha jiných událostí a ochutnávek skvělého jídla se tu představí také pokrmy pro žáky, a to v rámci programu Ideální školní jídelna.
Více o festivalu
|
Zdravou kuchyni pro školáky na festivalu předvedou ředitelka ZŠ Praha 7, Tusarova 21 Monika Nezbedová a tamní vedoucí školní jídelny Hana Viktorová, dále ředitelka 10. školní jídelny Plzeň Olga Süssová s vedoucí kuchařkou Janou Bečvářovou a manažerka firmy Fresh & Tasty - zdravé snídaně, svačiny a obědy do škol a firem Renata Lukášová. Společně s dalšími hosty připraví o víkendu hned několik přednášek a workshopů, chybět samozřejmě nebude ani to hlavní - ochutnávka. Pražská škola uvaří například kuřecí paličky s bramborovo-celerovým pyré a pečenou zeleninou, od plzeňských hostů můžete ochutnat třeba brokolicové karbanátky s jogurtovým dipem.