"Hvězdami festivalového menu budou brambory, luštěniny, ovoce a zelenina. Několik podniků strávníkům dokáže, že jídlo bez masa nemusí být jen alternativou, ale plnohodnotným pokrmem," uvedli dnes organizátoři. Podle ředitele webu Pavla Suchánka poptávka po vegetariánských jídlech roste, jejich nabídka je však mizivá. Většinou se zúží na smažený sýr či jahodové knedlíky.
"Proto jsme se i letos rozhodli pro tuto akci, abychom klientům ukázali rozmanitost bezmasých specialit a zároveň inspirovali šéfkuchaře restaurací," uvedl. To, že i jídlo neobsahující maso může být lahůdkou, potvrzuje Petr Majer, šéfkuchař jedné ze zúčastněných restaurací Lemon Leaf, která se zaměřuje na thajské speciality.
Do festivalu se nezapojily pouze vegetariánsky zaměřené podniky, ale i několik restaurací, v jejichž menu tvoří masitá jídla podstatnou složku. Všechny restaurace budou účastníkům festivalu servírovat speciální tříchodové menu bez masa po 290 korunách. Jídla pak budete moci ohodnotit na internetu.
Co můžete ochutnat
|