metro.cz

Počasí v Praze

14 °C / 20 °C

Středa, 26. července 2017. Svátek má Anna.

gastronomie

Iveta Fabešová

Nejdůležitější je pokora, říká cukrářka z Werichovy vily

7.7.2017  12:04
Koncem června se slavnostně otevřela Werichova vila. V klubovně tu vznikla i kavárna pod taktovkou cukrářky Ivety Fabešové, která se nese v duchu českých dezertů.  celý článek
Na lodi Pivovar

Pivoloď na náplavce: Po pár Titanicích půjdete ke dnu

5.7.2017  14:27
Nebyli by to Češi, aby i na vodě nezkusili to, v čem jsou nejlepší – vaření piva. Na lodi kotvící u Štefánikova mostu v Praze se letos otevřel plovoucí pivovar, na jehož palubě právě zraje i čtyřiatřicíctka Titanic....  celý článek
Pavel Maurer

Sloupek Pavla Maurera: Food fest

24.5.2017  18:51
Když host platí, vyžaduje odpovídající servis!  celý článek
Žáci ze Základní školy Písnická v Praze 12 se svými jahůdkami.

Jahůdky či Kozel učí děti, jak se zdravě stravovat

15.5.2017  6:55
Každý čtvrtý školní automat nebo bufet nesplňoval pamlskovou vyhlášku.  celý článek
Pavel Maurer

Sloupek Pavla Maurera: Star Wars útočí z talíře

10.5.2017  17:52
Celá vnitřní strana talíře je pokryta podobiznami hrdinů a vojáků Impéria.  celý článek
Pavel Maurer

Sloupek milovníka jídla Pavla Maurera: Nebuďte kyselí

26.4.2017  13:13
Nepropadejte panice, že musíte jíst jen zásadotvorné suroviny.  celý článek
Pavel Maurer

Sloupek Pavla Maurera: Dobrý chleba?

12.4.2017  18:11
Okamžitě chytnou nějakou plíseň nebo jsou brzy na hranici poživatelnosti.  celý článek
„V sobotu máte možnost vidět ty největší bizarnosti a ochutnat je. Naživo...

Na smaženou tatranku dorazte na Plechárnu. Připravují Blaf Food Fest

31.3.2017  13:16
Žádný Orient nebo exotika! Organizátoři festivalu blafů hledali inspiraci v receptech Ládi Hrušky.  celý článek
Honza Hochsteiger si připravuje vlastní recepty a zaměřuje se na řemeslnou...

Původně pracoval v muzeu, dnes vyrábí zmrzliny na přání

24.3.2017  6:39
Z jehličí i z kávového lógru dělá zmrzliny na přání. Vyučil se v Itálii.  celý článek
Soutěž O nejlepší školní oběd se odehrála v Brně.

Kuchařů a číšníků ubývá, Češi chtějí být spíš řemeslníky

23.3.2017  9:37
„Je to velmi těžká práce za směšné peníze a hluboce obdivuji lidi, kteří v těchto oborech pracují,“ cituje nejmenovaného číšníka aktuální průzkum absolventů středních odborných škol. Ten se zabýval přechodem absolventů...  celý článek
Eva Ehrenbergerová, autorka blogu Moje barevná kuchyně.

Oslavte dnes v metropoli svátek svatého Patrika

17.3.2017  6:39
Napříč různými místy v Praze pod názvem Tour sv. Patrika se i metropole připojí k oslavám irského svátku. Jídla, která budou moci lidé ochutnat v Kotvě, připravila Eva Ehrenbergerová, autorka blogu Moje barevná kuchyně.  celý článek
V malých obchodech tu karty neberou.

Velký průvodce: Kam v Sapě na dobré jídlo

10.3.2017  5:43
Milovaná i nenáviděná tržnice. To je TTM Sapa v pražské Libuši.  celý článek
Interiér lodi Pivovar.

Pod Letnou zakotvil Pivovar. Na Vltavě nabízí sprchu i postele

7.3.2017  14:36
Plující pivovar na lodi je unikátním projektem, který nemá v Evropě obdoby. V prostorách lodi je ukrytá celá technologie minipivovaru, místní pivo putuje přímo na palubní bar. Loď zároveň poskytuje hostům lůžka pro...  celý článek
Polevkárna paní Mančo

Harira, taši-tuši i chutné charčo. Kam v Praze na netradiční polévky?

3.3.2017  5:58
Podívejte se, kde ochutnat dobré, ale i netradiční polévky, které nám poradila Bára Sedláková, autorka blogu Detox chutně. Prošli jsme za vás.   celý článek
Zuzana Skander pochází ze Slovenska, kam se pravidelně vrací za svou rodinou.

Stýská se mi po Brně, říká cukrářka na Džerbě

29.1.2017  12:41
Tunisany naučila jíst medovník. Zuzana Skander žije v Tunisku třináct let.  celý článek
„V poledne k nám nejčastěji lidé chodí na kuřecí a hovězí polévky Pho Bo a Pho...

V Praze dáte průměrně za oběd 115 korun, zdražila třetina restaurací

23.1.2017  11:10
Smažený květák za 125 korun na Andělu. Na okraji Prahy zaplatíte za oběd i 55 korun.  celý článek
Letos si Miloslav Žalmánek vyzkoušel i zabijačku na ústeckém hradě Střekov.

Zabijačka je v Česku už po staletí. O společenskou událost klesá zájem

22.1.2017  6:11
V české kuchyni má vepřové maso doslova nezastupitelné místo. Nejen národní klasika vepřo knedlo zelo, ale i modernější odlehčené varianty pokrmů s vepřovou panenkou stojí na pevných základech tradic chovu jednoho z...  celý článek
Amálka Koppová a David Balcar nejprve zkoušeli vařit mandlové mléko doma.

Lásku k veganství rozjeli ve velkém. Vyrábějí mléko z mandlí i z máku

20.1.2017  5:41
Češi vyrábí nejvíc máku na světě. Ale v USA je mák zakázaný a na Islandu braný za exotický.   celý článek
K ochutnání budou různé speciality.

Baroko na talíři. Co jste o kuchyni té doby nevěděli

14.1.2017  9:42
Motto Baroko na talíři bude provázet celý osmý ročník Grand Restaurant Festivalu, který proběhne ve více než devadesáti restauracích Maurerova výběru Grand Restaurant v celém Česku. A to už od zítřka až do 28. února.  celý článek
Ondřej Slanina

Chození do dobré restaurace je jako chození do divadla, říká Ondřej Slanina

13.1.2017  5:38
Ondřej Slanina v Praze provozuje dvě restaurace a s Filipem Sajlerem vaří dvanáct let v pořadu Kluci v akci. Budete-li se dívat na valentýnský díl, zjistíte, co mu poradil deník Metro jako předkrm.  celý článek


Vaše fotky z Prahy

Máte pro nás zajímavý tip nebo Vás něco trápí a my Vám můžeme pomoct?

Napište nám