Už dávno jsou pryč ty doby, kdy jsme hltali pizzu, ať byla její kvalita jakákoli. Češi obecně začínají jídlu rozumět, vznikají nejrůznější gastro festivaly, otevírají se obchody se specialitami, lidé se mohou na nejrůznějších kurzech naučit vařit z kvalitních surovin.
Velká bitva začínáAnketa o nejlepší pizzu v Praze startuje už dnes a potrvá do 27. března.
|
"Do Čech dřív dorazila ta špatná verze pizzy, nezdravá, ale naštěstí už existují i restaurace, které pizzu dělají kvalitní," říká známý italský kuchař Emanuele Ridi, který má k oblíbenému jídlu co říct. Jak na tom jsou pražské pizzerie může napovědět velká bitva o nejlepší pizzu ve městě, která začíná právě dnes. Lidé mohou hlasovat ze šedesátky pizzerií, kterou sestavili odborníci přes gastronomii. Mezi nimi jsou kromě Emanuela Ridiho například také Roman Vaněk, bloggerka Veronika Koko Kokešová či šéfredaktorka magazínu F.O.O.D Jana Vašáková.
"Naši partneři je vybrali ze svých databází nejoblíbenějších míst a dále jsme prozkoumávali trh pomocí sociálních sítí a odborníků v potravinářském průmyslu," říká Dominic Bignall, kreativní ředitel portálu Expats.cz, který akci organizuje. Do budoucna chtějí spustit další podobné ankety. Lidé si budou moci vybrat například nejlepší indickou restauraci nebo steak house. "Chceme dát možnost lidem vyjádřit svůj názor na to, jak kvalitní jídlo a služby naše restaurace mají. Mění se totiž jejich pohled na gastro služby," doplňuje Bignall.