Stovky kilogramů ovoce a zeleniny, půl druhého metráku ryb, čtvrt tuny masa, ale rovněž nezanedbatelné množství hmyzu, hub či bambusu a jiných překvapivých surovin a přísad jako jsou lišejníky, drcené akácie anebo dokonce červený jíl z jihoamerických řek. Takové a další lahůdky spořádají denně zvířata v pražské zoo.
Akce Šéfkuchařem v zoo nechá nahlédnout pod pokličku příprav jídelníčku zvířat a objevit tradiční i netradiční recepty z kuchyně Zoo Praha. Třeba v 11 se bude vařit pro lemury (krmení lemurů na průchozím ostrově navazuje přímo na tuto show) a ve 14 hodin se kuchaři pustí do přípravy kaše pro hrabáče v Africkém domě.
Všichni zájemci o kulinářská překvapení budou most zjistit, který obyvatel zoo je největší mlsoun nebo kdo naopak s chutí sní, co mu chovatelé předloží. Zvídavější návštěvníci budou moci ochutnat vybrané recepty zvířecí kuchyně, mezi kterými nebudou chybět vitaminové koule pro primáty či osvěžující ovocný koktejl pro papoušky lori.