Podle mluvčí akce Dominiky Vrkotové se tam od 24. do 26. května uskuteční kurzy vaření pro rodiny pod taktovkou renomovaných šéfkuchařů, řízené degustace vína, vody, piva, rumů a koňaků. "Připraveny jsou diskuse se zajímavými hosty. Letos budou na této gastronomické události roku šéfkuchaři snoubit pokrmy s vybranými nápoji," dodala. Předprodej vstupenek začal už 1. dubna na internetu.
V atraktivním prostředí Královské zahrady budou moci zájemci ochutnat například 42 dní stařený nízký roštěnec z plemene "Čestr", jelení carpaccio s liškami, konfitovanou roládu z bio romanovské ovce s kroupami a libečkem, srílanské krevetové karí s rýží basmati a čočkovým chlebem papadum, dortík ovoněný borovicí ze svatojiřského lesa se slaným karamelem nebo palačinku s tmavou pivní marmeládou a kopřivovým pivem. Zatímco loni mohli zájemci ochutnat gastronomicky upravené cvrčky a červy, letos to bude další zvláštnost - štíři.
Vstupenky se prodávají opět na konkrétní dny, přesné časy a s označením, kterým vchodem vstoupit do areálu. Jejich počet je limitován. Základní cena v předprodeji činí 400 korun, děti do šesti let mají vstup zdarma.