Královny pizzyPrvní skončilo Grosseto, na druhém místě se v anketě o nejlepší pizzu v Praze umístila Pizza Nuova, na třetím místě pak následovala kultovní Pizzerie Kmotra. |
Cenu nakonec získal řetězec Grosseto, který svou vůbec první pizzerii otevřel už v roce 1996 v pražských Dejvicích. "V Grossetu si kromě capricciosy a margherity můžete objednat také třeba calzone primaveru, jejíž recept je zdejším originálem,“ říká PR manažerka pizzerie Petra Koutalová.
Ocenění pro nejlepší pizzu tak získal odborník na italské jídlo šéf-pizzař Robert Štrba. Cenu ale nezískal poprvé. Před sedmi lety vyhrál v soutěži o nejlepší margheritu a s Pražským kulinářským institutem Romana Vaňka spolupracoval na kuchařce Klenoty klasické evropské kuchyně.
Máte raději burger, nebo steak? Můžete také hlasovat
"Každý rok zveřejňujeme oblíbený žebříček nejlepších burgerových restaurací v Praze. Napadlo nás nechat lidi hlasovat taky o jídle, které každý Čech dobře zná," prozrazuje Martin Howlings, ředitel portálu Expats pro cizince žijící v Česku, který akci uspořádal. Další ankety se chystají: bude se hlasovat o nejlepší indické nebo steakové.
Právě pizza byla podle statistik společnosti Dámejídlo.cz vloňském roce vůbec nejobjednávanějším rozvozovým jídlem. Dávno už přitom není pravda, že dovezená pizza musí být nekvalitní.
Pizza? Češi ji milujíPodle čeho poznáme kvalitní pizzu? Zeptali jsme se manažerky pizzerie Grosseto Petry Koutalové. Co dělá pizzu pizzou? Co podle vás českým pizzařům schází? Co si myslíte o Češích a pizze? Jak vlastně správně pizzu jíst? |