Restaurace Alcron hotelu Radisson Romana Pauluse a La Degustation Oldřicha Sahajdáka mají svou hvězdu už třetí rok. Praha je v prestižním průvodci jako jediné české město.
Pohlreich úspěch obhájil
Letošní verdikt se však v jedné kategorii liší. Změna nastala v lidovější ceně Bib Gourmand, kterou dostávají výborné restaurace s dostupnou cenou do 850 korun. "O jednoho Biba Praha přišla a to u restaurace Le Terroir," řekl serveru iDNES.cz mluvčí české pobočky Michelina Daniel Cahel. Není to pravděpodobně proto, že by komisařům u šéfkuchaře Jana Punčocháře v Le Terroir nechutnalo, ale ceny za večeři v této restauraci se pohybují okolo 1300 korun a to je víc než považují inspektoři za dostupnou cenu.
Biba naopak uhájily ostatní pražské restaurace Aromi (šéfkuchaři Riccardo Lucque a Miroslav Gursz), Aureole (Jiří Král), Divinis (Zdeněk Pohlreich), Sansho (Paul Day) a Sasazu (Shahaf Shabtay). Podle mluvčího Michelinu Cahela v posledním roce přijelo do Prahy několikrát více hodnotitelů než v předchozích letech.
Michelin 2014Průvodce Michelin Main Cities of Europe 2014 zahrnuje 3848 zařízení, z nichž je 2286 restaurací a 1562 hotelů ve více než čtyř desítkách evropských měst.
|