Co by v den sv. Patrika nemělo chybět na stole?
Šťavnatý kus masa! Pokud nestíháte vařit sami, připravili jsme ve spolupráci s Pražským řeznictvím na Den sv. Patrika ochutnávku delikates, které zahrnují různé druhy masa a omáček s příchutí whiskey. Grilovaný rib eye steak nebo trhané maso z přeštického prasátka můžete ochutnat v rámci festivalu Tour sv. Patrika v pražské Kotvě od 18 hodin.
Který z těch receptů je nejvíce povedený?
Myslím, že by lidé neměli vynechat hamburger s whiskey BBQ omáčkou a karamelizovanou cibulkou a vynikající pomalu pečené vepřové maso z přeštického prasátka, opět doplněné whiskey BBQ omáčkou. Věřím, že si lidé opravdu pochutnají.
Co pro Vás bylo vodítkem, když jste tyto recepty vymýšlela?
Přemýšlela jsem o tom, jaké maso a typ jeho úpravy by byly vhodné právě pro tuto příležitost. Do receptů jsme zařadili irskou whiskey Jameson. Alkohol je výbornou ingrediencí do řady jídel, zvýrazní chuť celého pokrmu.
Zelenou barvou se dnes nasvítí i Tančící dům v rámci Tour sv. Patrika. Zeleně obarvuje řada restaurací pokrmy a nápoje. Narazila jste na něco, co vás mile překvapilo?
Ráda ochutnávám nové věci, tak jsem si nenechala ujít ani zelené pivo, které se v den oslav sv. Patrika tradičně nabízí. Byla to zajímavá zkušenost, ale zůstanu věrná klasickému světlému pivu.
Jak dlouho už blogujete?
Vaření mě bavilo vždycky. S kamarádkami jsme si často vyměňovaly naše nejlepší recepty. S opravdovým blogem jsem začala teprve nedávno, přibližně před rokem.
Co bylo impulzem založit si vlastní blog?
Začalo to sociální sítí Instagram, kam jsem začala přidávat fotky jídla, které jsem vařila pro rodinu. Lidé si začali psát o recepty a pak už byl jen malý krůček k založení blogu. Na blogu jsou recepty pro lidi dostupnější.
Jste taková blogerská rodina i vaše dvě dcery, Lucie a Nicole, úspěšně blogují. Vyhrály i ocenění v rámci českých blogů. Pomáháte si?
Ano, pomáháme si navzájem a máme pro sebe pochopení. Už dokonce i manžel se smiřuje s tím, že čerstvě naservírovaný oběd se nejdříve fotí a většinou také vystydne... než se do něj společně pustíme. Ale to prostě k blogování patří.
Co je podle Vás recept na dobrý blog?
Do každého blogu se promítá osobnost blogera, podle mě neexistuje recept na dobrý blog, možná existují nějaká doporučení, jak vést blog, aby se stal úspěšnějším. Ideální je být nějakým způsobem originální, zaujmout a být svým čtenářům blízký.
Kam chodíte pro inspiraci pro vaše recepty na blog?
Inspirace je všude kolem nás, na sociálních sítích, v restauracích, časopisech. Velmi ráda ochutnávám jídla v restauracích a snažím se potom jídlo připravit v domácích podmínkách a z dostupných surovin. Hodně o jídle a foodstylingu přemýšlím.
Na co se zaměřujete na svém blogu?
Mám velmi ráda zdravá a rychlá jídla, která výborně chutnají. Miluji indickou a thajskou kuchyni.
Tour sv. Patrika. Zelená, holky, zpěv a whiskey
|