„V menu se objeví například jelito ze zauzeného jazyka, chřestové gaspacho s listy z břízy nebo hovězí rump steak s játry a ledvinkami,“ uvedl organizátor akce Pavel Maurer. Zájemci budou podle něj moct ochutnat i farmářské delikatesy, čokoládové pralinky s česnekem nebo chilli, husí játra, ale i stále atraktivní hmyzí menu, biosýry či speciální várku festivalového piva Summer Ale z pivovarů Lobkowicz.
Příchozí se setkají s michelinskými šéfkuchaři a zažijí gladiátorské kulinární klání pod vedením dvoumichelinského guru Morena Cedroniho z Itálie.
V programu Zdravá cesta, připraveném v Míčovně, poznají zájemci vývoj zdravých a delikátních potravin od semínka a živné půdy přes plody farem až k finálním pokrmům. Svůj stánek tu bude mít i severočeský pekař se skutečným kváskovým chlebem.
Vstupenky jsou v předprodeji za 450 korun a na místě pak za 500 korun. Pořadatelé upozorňují zájemce „z ulice“, aby nepřicházeli v poledne či navečer, ale využili času mezi tím. Jinak by kapacita zahrad mohla být vyčerpána.
Loni na tuto prezentaci předních restaurací pod širým nebem zavítalo na 18 tisíc lidí.