V úterý 22. ledna se na stejném místě uskuteční přednáška Jak porozumět ušlechtilým a vzácným vínům, kterou povedou Josef Schuller a Frank Smulders. Pořadatelem festivalu je časopis Víno Revue.
Víno si nejlépe vychutnáte v kombinaci s jídlem
Už potřetí je principem festivalu metoda, kdy vinařství i dovozci, kteří získali medaile v největší české soutěži vín, se spojí s vybranými restauracemi, vinnými bary a vinotékami, a nabízejí menu s víny. To tříchodové se třemi víny stojí 450 korun, degustace tří až pěti vín s malým občerstvením ve vinném baru 250 korun a degustace tří až pěti vín ve vinotéce 150 korun.
Například Restaurant Bar Bílkova 13 nabízí "tandemy" hned dva. S dovozcem La Caoba připravila tříchodové menu, zkombinované s burgundskými, španělskými a argentinskými víny. S ryzlinky i červenými víny moravského vinařství Spielberg se bude snoubit další degustační menu, nabízené touto restaurací. Vína moravského vinařství Gotberg se podávají k menu v restauraci Red Pif.
Vína z německé Mosely, Španělska a portugalskou Madeiru od dovozce Wine World zkombinovala s degustačním menu Restaurace U Wébrů. Bistro Bohemia vytvořilo tandem s rakouským vinařstvím Hiedler, dováženým společností rakouska-vina.com. Family Hotel Okoř připravil italské menu a Vinograf bar & blog zve na degustaci vín z Krásné hory.
Soutěž vín
|