"Víme, že tohle je ve světě, především třeba v Německu, strašně moc oblíbená věc, která se tam pořádá téměř každý víkend. Říkali jsme si, že je hrozná škoda, že si to v Čechách ještě neměl nikdo možnost vyzkoušet," uvedla spolumajitelka pořádající společnosti Linda Vavříková. Podle ní se akce připravovala zhruba půl roku.
Kulinářský zážitek s adrenalinem
Zážitek stojí 3500 korun pro jednoho člověka. Na plošinu o délce devíti a šířce pěti metrů se vejde 22 hostů. Všichni jsou při jídle připoutáni pásy. Pět tun vážící plošina se do výšky dostane pomocí speciálního jeřábu. Netradiční zážitek trvá přibližně hodinu. Plošina nejdříve vyjede s předkrmem do padesátimetrové výšky, poté se musí vrátit na zem pro hlavní chod a dezert. Stoupat bude o víkendu s různými hosty celkem dvacetkrát.
"Menu je koncipováno od kuchaře z Four Seasons, aby to byl i gurmánský zážitek," podotkla Vavříková. Hosté si mohou zvolit ze dvou typů pokrmů. Vegetariánský obsahuje lasagne s chřestem, masový telecí líčka. O tuto formu stolování s výhledem na Pražský hrad byl podle Vavříkové veliký zájem, a proto chce společnost nabídku letos ještě minimálně jednou zopakovat.