metro.cz

Počasí v Praze

0 °C / 5 °C

Středa, 13. prosince 2017. Svátek má Lucie.

gastronomie

Honza Hochsteiger si připravuje vlastní recepty a zaměřuje se na řemeslnou...

Původně pracoval v muzeu, dnes vyrábí zmrzliny na přání

24.3.2017  6:39
Z jehličí i z kávového lógru dělá zmrzliny na přání. Vyučil se v Itálii.  celý článek
Soutěž O nejlepší školní oběd se odehrála v Brně.

Kuchařů a číšníků ubývá, Češi chtějí být spíš řemeslníky

23.3.2017  9:37
„Je to velmi těžká práce za směšné peníze a hluboce obdivuji lidi, kteří v těchto oborech pracují,“ cituje nejmenovaného číšníka aktuální průzkum absolventů středních odborných škol. Ten se zabýval přechodem absolventů...  celý článek
Eva Ehrenbergerová, autorka blogu Moje barevná kuchyně.

Oslavte dnes v metropoli svátek svatého Patrika

17.3.2017  6:39
Napříč různými místy v Praze pod názvem Tour sv. Patrika se i metropole připojí k oslavám irského svátku. Jídla, která budou moci lidé ochutnat v Kotvě, připravila Eva Ehrenbergerová, autorka blogu Moje barevná kuchyně.  celý článek
V malých obchodech tu karty neberou.

Velký průvodce: Kam v Sapě na dobré jídlo

10.3.2017  5:43
Milovaná i nenáviděná tržnice. To je TTM Sapa v pražské Libuši.  celý článek
Interiér lodi Pivovar.

Pod Letnou zakotvil Pivovar. Na Vltavě nabízí sprchu i postele

7.3.2017  14:36
Plující pivovar na lodi je unikátním projektem, který nemá v Evropě obdoby. V prostorách lodi je ukrytá celá technologie minipivovaru, místní pivo putuje přímo na palubní bar. Loď zároveň poskytuje hostům lůžka pro...  celý článek
Polevkárna paní Mančo

Harira, taši-tuši i chutné charčo. Kam v Praze na netradiční polévky?

3.3.2017  5:58
Podívejte se, kde ochutnat dobré, ale i netradiční polévky, které nám poradila Bára Sedláková, autorka blogu Detox chutně. Prošli jsme za vás.   celý článek
Zuzana Skander pochází ze Slovenska, kam se pravidelně vrací za svou rodinou.

Stýská se mi po Brně, říká cukrářka na Džerbě

29.1.2017  12:41
Tunisany naučila jíst medovník. Zuzana Skander žije v Tunisku třináct let.  celý článek
„V poledne k nám nejčastěji lidé chodí na kuřecí a hovězí polévky Pho Bo a Pho...

V Praze dáte průměrně za oběd 115 korun, zdražila třetina restaurací

23.1.2017  11:10
Smažený květák za 125 korun na Andělu. Na okraji Prahy zaplatíte za oběd i 55 korun.  celý článek
Letos si Miloslav Žalmánek vyzkoušel i zabijačku na ústeckém hradě Střekov.

Zabijačka je v Česku už po staletí. O společenskou událost klesá zájem

22.1.2017  6:11
V české kuchyni má vepřové maso doslova nezastupitelné místo. Nejen národní klasika vepřo knedlo zelo, ale i modernější odlehčené varianty pokrmů s vepřovou panenkou stojí na pevných základech tradic chovu jednoho z...  celý článek
Amálka Koppová a David Balcar nejprve zkoušeli vařit mandlové mléko doma.

Lásku k veganství rozjeli ve velkém. Vyrábějí mléko z mandlí i z máku

20.1.2017  5:41
Češi vyrábí nejvíc máku na světě. Ale v USA je mák zakázaný a na Islandu braný za exotický.   celý článek
K ochutnání budou různé speciality.

Baroko na talíři. Co jste o kuchyni té doby nevěděli

14.1.2017  9:42
Motto Baroko na talíři bude provázet celý osmý ročník Grand Restaurant Festivalu, který proběhne ve více než devadesáti restauracích Maurerova výběru Grand Restaurant v celém Česku. A to už od zítřka až do 28. února.  celý článek
Ondřej Slanina

Chození do dobré restaurace je jako chození do divadla, říká Ondřej Slanina

13.1.2017  5:38
Ondřej Slanina v Praze provozuje dvě restaurace a s Filipem Sajlerem vaří dvanáct let v pořadu Kluci v akci. Budete-li se dívat na valentýnský díl, zjistíte, co mu poradil deník Metro jako předkrm.  celý článek
Nejoblíbenější je šunkový chlebíček na bramborovém salátu.

Řepný i celerový. Kam v Praze na trochu jiné chlebíčky

27.12.2016  10:57
Netradiční i tradiční chlebíčky patří k silvestrovským oslavám. Podívejte se, kam v Praze vyrazit na vyhlášené i méně známé chlebíčky.  celý článek
Ilustrační snímek

Nový trend. Mladí lidé míří na Štědrý večer do restaurací

23.12.2016  8:59
Mladí lidé chodí čím dál častěji na Štědrý den za zábavou. „Vlivem odkládání založení rodiny je ve společnosti množství lidí, kteří už nežijí s rodiči a zároveň ještě nemají svou rodinu. Skupina přátel na Štědrý den je...  celý článek
Lucie Arichteva

Inspiraci beru od své babičky, říká foodblogerka Lucie Arichteva

16.12.2016  6:43
Lucie Arichteva založila svůj Pěkně vypečený blog před necelými dvěma lety. Jeho obliba u návštěvníků postupně rostla. Bodoval ale i u odborné veřejnosti, čehož je důkazem i letošní první místo v anketě Food Blog roku v...  celý článek
Achim Šipl při soutěži v míchání nealko drinků

Mám drink podle milenky mého strýce, popisuje barman příběh koktejlu

10.12.2016  7:39
Barman tělem i duší, kombinátor chutí, Achim Šipl sbírá ocenění s barmanských soutěží. Deníku Metro prozradil tajemství svého strýce.  celý článek
Kuřecí špízy s bylinkovou krustou  Doba přípravy asi 45 min. Množství pro 4...

Lidé více pijí, omezili ale pečivo

9.12.2016  11:35
Milujeme minerální vody. Jejich obliba roste. Trend v nakupování Čechů se otáčí a nealkoholické nápoje jsou po letech zase oblíbené. Naopak stále méně pijeme pivo. Vyplývá to z čerstvých údajů Českého statistického...  celý článek
Nejmladší sládková v Česku Daniela Tallová

Pivo není tak složité, říká nejmladší sládková

7.12.2016  15:27
V Branickém pivovaru se již několik měsíců opět kouří z komína. Svůj domov tu totiž našel kočovný pivovar Moucha, díky kterému v okolí opět zavoněl slad a chmel. Na to, jak místní pivo chutná, tu dohlíží nejmladší...  celý článek
Nádraží v Bubenči

Bubenečské nádraží bude žít dál. Anketa rozhodne jak

3.12.2016  7:57
Bubenečské nádraží po dlouhém jednání získá Praha 6 a hodlá objektu znovu vdechnout život. Předloni v létě byla zdejší stanice zrušena. Hospůdka v nevyužívané stanici nedávno skončila. Co bude s budovou dál, si řeknou...  celý článek
Dobrá káva nemusí být jen z espresovače. Snímek z kavárny Místo.

Nejoblíbenější pražské kavárny podle čtenářů Metra

31.10.2016  8:57
Alchymista, Ouky Douky i Maňána. Do redakce Metra přišly desítky tipů. Pokud hledáte útulné místo, kde přečkat sychravý podzim, můžete se inspirovat podniky, které doporučují čtenáři. Začínáme s těmi, kterým jste...  celý článek


Vaše fotky z Prahy

Máte pro nás zajímavý tip nebo Vás něco trápí a my Vám můžeme pomoct?

Napište nám