metro.cz

Počasí v Praze

8 °C / 16 °C

Čtvrtek 28. března 2024. Svátek má Soňa

gastronomie

Sloupek Pavla Maurera: Dobrý chleba?

12.4.2017  18:11
Okamžitě chytnou nějakou plíseň nebo jsou brzy na hranici poživatelnosti.  celý článek

Na smaženou tatranku dorazte na Plechárnu. Připravují Blaf Food Fest

31.3.2017  13:16
Žádný Orient nebo exotika! Organizátoři festivalu blafů hledali inspiraci v receptech Ládi Hrušky.  celý článek

Původně pracoval v muzeu, dnes vyrábí zmrzliny na přání

24.3.2017  6:39
Z jehličí i z kávového lógru dělá zmrzliny na přání. Vyučil se v Itálii.  celý článek

Kuchařů a číšníků ubývá, Češi chtějí být spíš řemeslníky

23.3.2017  9:37
„Je to velmi těžká práce za směšné peníze a hluboce obdivuji lidi, kteří v těchto oborech pracují,“ cituje nejmenovaného číšníka aktuální průzkum absolventů středních odborných škol. Ten se zabýval přechodem absolventů...  celý článek

Oslavte dnes v metropoli svátek svatého Patrika

17.3.2017  6:39
Napříč různými místy v Praze pod názvem Tour sv. Patrika se i metropole připojí k oslavám irského svátku. Jídla, která budou moci lidé ochutnat v Kotvě, připravila Eva Ehrenbergerová, autorka blogu Moje barevná kuchyně.  celý článek

Velký průvodce: Kam v Sapě na dobré jídlo

10.3.2017  5:43
Milovaná i nenáviděná tržnice. To je TTM Sapa v pražské Libuši.  celý článek

Pod Letnou zakotvil Pivovar. Na Vltavě nabízí sprchu i postele

7.3.2017  14:36
Plující pivovar na lodi je unikátním projektem, který nemá v Evropě obdoby. V prostorách lodi je ukrytá celá technologie minipivovaru, místní pivo putuje přímo na palubní bar. Loď zároveň poskytuje hostům lůžka pro...  celý článek

Harira, taši-tuši i chutné charčo. Kam v Praze na netradiční polévky?

3.3.2017  5:58
Podívejte se, kde ochutnat dobré, ale i netradiční polévky, které nám poradila Bára Sedláková, autorka blogu Detox chutně. Prošli jsme za vás.   celý článek

Stýská se mi po Brně, říká cukrářka na Džerbě

29.1.2017  12:41
Tunisany naučila jíst medovník. Zuzana Skander žije v Tunisku třináct let.  celý článek

V Praze dáte průměrně za oběd 115 korun, zdražila třetina restaurací

23.1.2017  11:10
Smažený květák za 125 korun na Andělu. Na okraji Prahy zaplatíte za oběd i 55 korun.  celý článek

Zabijačka je v Česku už po staletí. O společenskou událost klesá zájem

22.1.2017  6:11
V české kuchyni má vepřové maso doslova nezastupitelné místo. Nejen národní klasika vepřo knedlo zelo, ale i modernější odlehčené varianty pokrmů s vepřovou panenkou stojí na pevných základech tradic chovu jednoho z...  celý článek

Lásku k veganství rozjeli ve velkém. Vyrábějí mléko z mandlí i z máku

20.1.2017  5:41
Češi vyrábí nejvíc máku na světě. Ale v USA je mák zakázaný a na Islandu braný za exotický.   celý článek

Baroko na talíři. Co jste o kuchyni té doby nevěděli

14.1.2017  9:42
Motto Baroko na talíři bude provázet celý osmý ročník Grand Restaurant Festivalu, který proběhne ve více než devadesáti restauracích Maurerova výběru Grand Restaurant v celém Česku. A to už od zítřka až do 28. února.  celý článek

Chození do dobré restaurace je jako chození do divadla, říká Ondřej Slanina

13.1.2017  5:38
Ondřej Slanina v Praze provozuje dvě restaurace a s Filipem Sajlerem vaří dvanáct let v pořadu Kluci v akci. Budete-li se dívat na valentýnský díl, zjistíte, co mu poradil deník Metro jako předkrm.  celý článek

Řepný i celerový. Kam v Praze na trochu jiné chlebíčky

27.12.2016  10:57
Netradiční i tradiční chlebíčky patří k silvestrovským oslavám. Podívejte se, kam v Praze vyrazit na vyhlášené i méně známé chlebíčky.  celý článek

Nový trend. Mladí lidé míří na Štědrý večer do restaurací

23.12.2016  8:59
Mladí lidé chodí čím dál častěji na Štědrý den za zábavou. „Vlivem odkládání založení rodiny je ve společnosti množství lidí, kteří už nežijí s rodiči a zároveň ještě nemají svou rodinu. Skupina přátel na Štědrý den je...  celý článek

Inspiraci beru od své babičky, říká foodblogerka Lucie Arichteva

16.12.2016  6:43
Lucie Arichteva založila svůj Pěkně vypečený blog před necelými dvěma lety. Jeho obliba u návštěvníků postupně rostla. Bodoval ale i u odborné veřejnosti, čehož je důkazem i letošní první místo v anketě Food Blog roku v...  celý článek

Mám drink podle milenky mého strýce, popisuje barman příběh koktejlu

10.12.2016  7:39
Barman tělem i duší, kombinátor chutí, Achim Šipl sbírá ocenění s barmanských soutěží. Deníku Metro prozradil tajemství svého strýce.  celý článek

Lidé více pijí, omezili ale pečivo

9.12.2016  11:35
Milujeme minerální vody. Jejich obliba roste. Trend v nakupování Čechů se otáčí a nealkoholické nápoje jsou po letech zase oblíbené. Naopak stále méně pijeme pivo. Vyplývá to z čerstvých údajů Českého statistického...  celý článek

Pivo není tak složité, říká nejmladší sládková

7.12.2016  15:27
V Branickém pivovaru se již několik měsíců opět kouří z komína. Svůj domov tu totiž našel kočovný pivovar Moucha, díky kterému v okolí opět zavoněl slad a chmel. Na to, jak místní pivo chutná, tu dohlíží nejmladší...  celý článek