Jednak myslete na mlsací pravidlo – před konzumací jídla se zastavte a stanovte si nějaký malý rituál, který vám pomůže uvědomit si, že jíte. Třeba se před tím, než vložíte první sousto do úst, zhluboka nadechněte a vydechněte, rozhlédněte se po kráse, která vás obklopuje – slunce, modrá obloha, krásné mraky nebo osvěživý déšť –, a buďte si plně vědomi toho, co si dáváte do úst.
Dále se zaměřte na tvořivý jídelníček – využijte léta k inovacím ve vašem možná stereotypním jídelníčku. V teple netrávíme tolika času v kuchyni a snáze přejdeme od těžkých jídel k jídlům obsahujícím více zeleniny. Takové letní posezení u grilu může velmi dobře uspokojit chuťové buňky a nedopřát buňkám tukovým.
Při grilování jen uhlídejte, aby neodkapával tuk a šťáva do ohně, kde vznikají škodliviny, jež se teplým vzduchem vracejí na potravinu. Čím je potravina tučnější, tím více škodlivin takto vznikne. Maso by tedy mělo obsahovat málo tuku a bude prima, když nezapomenete na ryby a zeleninu.
Pokud si dáte k večeři velkou pizzu, tak si raději objednejte rovnou pizzu s dvěma talíři a podělte se s milým člověkem, se kterým trávíte večer. Rovněž dbejte na osvěživé pití; voda s citronem osvěží více než přeslazené limonády. Voda s ovocem, ale i třeba okurková limonáda přijde určitě k chuti. A hlavní rada na závěr: neproležte léto, které nabízí nespočet rekreačních pohybových aktivit.