Do českých měst se po dlouhé koronavirové pauze vrací zpět řada tradičních akcí. Třeba Čokoládový festival, který podeváté Čechům představí sladké delikatesy z celého světa. Návštěvníkům v následujících víkendech nabídne kulinářskou přehlídku, na které šéfkuchaři významných restaurací předvedou své nápadité recepty.
Například zjistíte, jak s čokoládou kreativně a zdravě vařit, naučíte se připravovat čokoládové makronky. Třeba pekař Oleg Volíček ukáže, jak vyrobit tradiční gruzínskou cukrovinku s medem a vlašskými ořechy s názvem gozinaki, chybět nebudou třeba ani africké dobroty. Návštěvníci na akci mohou ochutnat například čokoládové pivo, čokoládový kebab, ovoce s čokoládou a mnoho dalšího, zkrátka vše, co si doma jen tak nepřipraví.
Vstup je zdarma
|
Festival se svými vůněmi a chutěmi putuje po České republice. Tento víkend se představí v pražském nákupním centru Galerie Harfa. „Letos tady bude kolem třicet stánků, ochutnávek a také se uskuteční řada zajímavých soutěží,“ říká organizátor festivalu Chris Delattre, francouz, který několik let žije v Česku.
A protože letošnímu ročníku budou i nadále kralovat děti, bude opět připraven stánek s malováním na obličej, stánek s malováním čokoládou a barevným pískem.