metro.cz

Zmrzlinářka: Jedna mladá slečna chtěla zmrzlinu s příchutí spermatu

  6:00
Je libo čabajkovou nebo pivní zmrzlinu? Není problém. Svíčkovou nemusíte mít jen na talíři s knedlíky. Jestli si ji chcete vychutnat i ve formě zmrzliny, jeďte do Stráže pod Ralskem.
Zmrzlina (ilustrační foto) | foto: SXC

Zmrzlinu vám natočí v každé druhé cukrárně. Ale kde ochutnáte takové příchuti, jako je česneková, čabajková, moravské uzené nebo koprová? Cukrárna paní Ivany Jablonovské ve Stráži pod Ralskem uspokojí "zvrhlé chutě" snad každého mlsouna. Každý den má totiž v nabídce 140 druhů zmrzlin příchutí běžných i těch velmi neobvyklých.

S nápady za zmrzlinářkou choďte, ale s rozumnými

"Pokud má někdo nápad, z čeho by chtěl udělat zmrzlinu, pokusíme se mu vyhovět. Dělali jsme takto na objednávku třeba hovězí játra," říká Ivana Jablonovská, která inspiraci hledá přímo v Itálii, na internetu nebo u štamgastů. Třeba návrh na výrobu česnekové zmrzliny přišel zvenčí a oblíbili si ji především němečtí turisté. Přišel už ale někdo s opravdu bláznivým návrhem? Ano, ale nedočkal se. Jednou jedna mladá slečna navrhla spermovou zmrzlinu. "Materiál by prý dodávala. To jsem tedy hodně dlouho rozdýchávala," vzpomíná Jablonovská.

Kopečky zmrzliny, po kterých se vám zamotá hlava

Vedle všemožných slaných příchutí můžete dostat i kopečky, po kterých se vám zamotá hlava. Ochutnat tak můžete zmrzlinu jako slivovici, becherovku, whisky, rum či mojito. „Když to mícháte, dokáže to divy. Z druhé strany, pokud máte chuť na chlazenou pivní desítku, dejte si třeba tři. Takhle vychlazenou vám ji určitě nikde nedají,“ dodává žena, který prý v cukrárně tráví i dvacet hodin denně. „Nestěžuji si, baví mě to. Největším oceněním je pro mě nekončící fronta u okénka,“ uzavírá.

Autor: Tomáš Belica Metro.cz
zpět na článek