Doplní jej i další veletrhy – vinaři ocení VINEX, pekaři a cukráři veletrh MBK a vybavení pro maloobchodní provozy se budou prezentovat na veletrhu INTECO. Letos nově budou prezentovány nejnovější potravinářské technologie na veletrhu SALIMA Technology a všechny milovníky dobrého jídla a pití potěší i další novinka – Festival chutí. Souběžně se bude konat i Mezinárodní veletrh obalů a tisku EmbaxPrint.
České regionální výrobky
Regionální dobroty jsou velkým hitem. Ty nejkvalitnější získávají i různá ocenění a jedním z nich je i certifikát Regionální potravina. Výrobky s tímto označením nemohou chybět na letošní SALIMĚ. Zájemci tak ochutnají pálenky Lihovaru Lžín, bylinné poklady LC rosa-bylinné čaje a Solertus, domácí knedlíky Svoboda, sýry z farem Amálka nebo Mlékárny Klíč. Svoje oceněné mošty přiveze Slovácká moštárna a originální produkty z arónie Jaromír Janhuba. Kečupy nebo omáčky představí Kand, cukr vrbátecký cukrovar a skvělou sekanou firma Ravy. Skvělé pivo ochutnáte od pivovaru Bizon, bylinnou medovinu od Ivany Bakrlíkové a připraveny budou i sirupy Linea Nivnice.
Speciality ze všech koutů světa
Na potravinářských veletrzích ochutnáte dobroty nejen z Česka, ale i ze zahraničí. Vyzkoušet budete moci například pochutiny z Indonésie, a to autentické regionální potraviny i mnoho specialit – indonéskou kávu, těstoviny, čaje, výrobky z rýže nebo koření. Chybět dále nebudou ani řecké, maďarské, italské nebo a samozřejmě ani slovenské speciality.
Gastronomický doprovodný program
Špičkoví kuchaři se představí na Gastrofestu v rámci SALIMY. Každý den se bude vařit odlišný pokrm se zaměřením na určité suroviny. Na talíři se tak objeví například hovězí pupek s celerovým purée a černými brambory, letní fettucine s kalamáry nebo marinovaný kapr s křenovo-koprovou omáčkou. Dále se ve spolupráci se Svazem pekařů a cukrářů v ČR a společností Albert uskuteční soutěž Pekař roku 2018 – Junior. Bojovat se bude ve čtyřech disciplínách a diváci se tak mohou těšit na skvělou show. Soutěž se bude konat první dva dny veletrhu, ty zbylé dny bude pro návštěvníky připraveno pekařské centrum, kde si zájemci mohou vytvarovat libovolný pekařský výrobek.
V hlavní roli Festivalu chutí budou minipivovary
Letošní novinkou potravinářských veletrhů je Festival chutí. Představí se na něm celkem 50 minipivovarů, u kterých ochutnáte stovky nejrůznějších piv a samozřejmě i jedinečné pivní speciály. Čekají na vás například Hauskrecht, Pegas, Nachmelená opice, pivovar Kozlíček nebo pivovar Morava. Kromě piva budou k dispozici i další dobroty – sýry, paštiky, cukrovinky, čokolády, výrobky z medu nebo výborné mošty. Festival chutí začíná 1. března a potrvá do soboty 3. března. Oproti potravinářským veletrhům má také prodlouženou otevírací dobu.
Prezentace nejlepších obalů roku 2017
K potravinám patří i jejich obaly. A některé mohou být designově velice zajímavé. Na ty nejlepší se můžete přijít podívat na EmbaxPrint do pavilonu G1, kde se uskuteční prezentace vítězných obalů soutěže Obal roku 2017, kterou pořádá Obalovy institut SYBA. Navíc se zde uskuteční i jedinečná výstava Kalendář roku 2018.
Důležité informace
SALIMA, VINEX, MBK, INTECO, EMBAXPRINT
Otevírací doba
27. 2. – 1. 3. 2018 9:00-17:00
2. 3. 2018 9:00-16:00
Vstupné:
Business vstupné (pro odbornou veřejnost): 250 Kč
Klasické vstupné: 100 Kč
FESTIVAL CHUTÍ
Otevírací doba
1. – 2. 3. 2018 10:00-21:00
3. 3. 2018 10:00-17:00
Vstupné: 100 Kč
V rámci vstupného získají návštěvníci také kupon na degustaci jednoho piva v pavilonu C zdarma.