"Chtěli jsme otevřít místo vhodné pro setkávání cestovatelů, které nám v Praze chybělo. Samozřejmě s dobrým autentickým jídlem z nějaké exotické části světa," říká David Gladiš, který spolu s dalšími kamarády stojí za veleúspěšnými projekty jako Expediční kamera nebo za Festivalem zimních sportů.
Chtěli svět přenést do Prahy
Za zážitky
|
Nakonec se rozhodli, že ve své restauraci budou vařit libanonskou kuchyni. "Je chuťově odlišná od té evropské, ale přitom si na ní každý snadno zvykne. Narozdíl například třeba od pálivé indické kuchyně," říká Gladiš s tím, že tam vaří podle autentických receptů. Některé koření a zelenina není v Praze k sehnání, proto si jí nechávají dovážet.
Gladiš je jedním z těch, kteří pořádají veleúspěšný festival Expediční kamera. "Jeho úspěch tkví v tom, že se koná ve více než stovce měst po celém Česku a v dalších pětatřiceti na Slovensku. Snažíme se tak dostat i do malých městeček ty nejlepší outdoorové a cestovatelské filmy z celého světa a lidé to velmi oceňují,“ pochvaluje si Gladiš. Sám je velkým cestovatelem. "Je to můj velký koníček a vášeň. Je skvělé, že svůj koníček můžu spojit s prací," doplňuje Gladiš.
Chcete cestovat?
|