náhledy
13 JISKRA: Polotmavý spodně kvašený nefiltrovaný a nepasterizovaný speciál. Jméno má po předchozím majiteli pivovaru. Ferdinand Jiskra v Nepomuku od roku 1938 provozoval stáčírnu sodovky a pobočku Plzeňských akc. pivovarů. V rubínovém speciálu jsem lehce cítil karamel. Trochu silnější, ale dobré.
Autor: Metro.cz
12 PLNOTUČNÁ: Nefiltrovaný, nepasterizovaný, spodně kvašený světlý ležák. Chuť s nádechem citronové kůry. Na první pohled zakalenější než desítka. Zlatavá, až meruňková barvička. Z balíčku nejlepší kousek.
Autor: Metro.cz
12 FARM DOG: Svrchně kvašené pivo. Hodně zajímavý ale. Osvěžující pivo bylo dle tradice vařeno pro potřeby sezonních pracovníků na farmách. Původně bylo vařeno z různých směsí obilnin, každý rok trochu jinak, v závislosti na obsahu sil. Vždy bylo vařeno z velké části z pšenice, ale výjimkou není ani oves, žito nebo špalda. Tahle várka byla uvařena pro Black Dog v Berouně a Praze.
Autor: Metro.cz
10 POLOTUČNÁ: Světlé spodně kvašené pivo s hustou pěnou. Ta vydržela až nečekaně dlouho po nalití. Na to, že je to jen „jen“ desítka, moc hezky voní. Velmi dobře pitelná. Jedním slovem dobrota.
Autor: Metro.cz
Příprava na reportáž
Autor: Metro.cz
Tomáš a Žaneta z pivovaru Zlatá Kráva
Autor: Metro.cz
Reportáž v obýváku
Autor: Metro.cz