metro.cz

Počasí v Praze

5 °C / 19 °C

Pátek 29. března 2024. Svátek má Taťána

Obě michelinské hvězdy v Praze zůstanou. Zdeněk Pohlreich obhájil malou hvězdu

12.3.2014  17:11
Milovníci dobrého jídla mají důvod k přiměřené radosti. Obě hvězdy udělované inspektory michelinským průvodcem po restauracích a hotelech českým šéfkuchařům zůstanou. Bohužel letos žádná nová hvězda nepřibyla.  celý článek

Rekonstrukce Šlechtovy restaurace by mohla začít příští rok

21.2.2014  9:43
Roky plánovaná rekonstrukce historické Šlechtovy restaurace ve Stromovce by mohla začít v příštím roce. Praha chce v dubnu vypsat výběrové řízení za 100 až 120 milionů korun. Informoval o tom náměstek primátora Václav...  celý článek

Splněný sen. To je pro ně žižkovská Pracovna. Je to kancelář i kavárna v jednom

18.2.2014  17:43
Pracovní prostor určený pro všechny, kteří se pokoušeli pracovat z domova nebo kavárny a zjistili, že to nejde, se otevřel ve Vlkově ulici na Žižkově. Pracovna, jak se nový cowork jmenuje, v sobě spojuje výhody sdílené...  celý článek

Chodit můžeme, proč musíme platit za dovoz obědů? stěžují si senioři

9.2.2014  7:00
Doba levných obědů pro důchodce z Prahy 5 zřejmě skončila. Místní pečovatelská služba změnila vývařovnu, obědy se teď jen dováží. Platí se 25 korun navíc.  celý článek

Která pizza v Praze je nejlepší? Hlasujte pro svou oblíbenou pochoutku

27.1.2014  7:00
Tradiční italské jídlo už není jen kus žvance, jenž rychle zaplní žaludek. Ode dneška mohou Pražané hlasovat pro nejlepší pizzu ve městě.   celý článek

Cihly a mouka v koření i naředěný med. Takové mňamky dostáváme na stůl

22.1.2014  7:00
Cihlu k jídlu bychom si asi nedali. I ta se ale objevovala mletá v sáčkách s kořením. S jakými dalšími nechutnostmi se můžeme v jídle setkat?  celý článek

Zvířatům v zoo dnes zpestří jídelníček větve z vánočního smrku

11.1.2014  10:52
Sloni, bizoni, zubři a jeleni wapiti z pražské zoologické zahrady si dnes pochutnají na větvích vánočního stromu ze Staroměstského náměstí. Zvířatům zpestří jídelníček i dalších 200 stromků, které prodejcům po Vánocích...  celý článek

Dvojí ceny v Praze! Hospoda napálila ceny politikům

6.1.2014  15:45
Podobnou nabídku jako měl nedávno krkonošský penzion Modřín ve Velké Úpě, má nyní i strašnická restaurace Na Struze. Zatímco majitelé penzionu nechtěli obsloužit prezidenta Miloše Zemana a nabízeli o 20 procent nižší...  celý článek

Rozhovor: Novoroční hubnutí začíná. Čokolády se úplně nezbavujte

6.1.2014  9:00
Vyhecovali jste se k tomu, že od Nového roku shodíte nadbytečná kila? "Pokud se do hubnutí pustím, je třeba si dát reálná předsevzetí a cíle. Nejdůležitější je si uvědomit, zda není důvodem k hubnutí pouze novoroční...  celý článek

V centru Prahy se rozlévala tradiční rybí polévka podle netradičního receptu

24.12.2013  14:56
Na Staroměstském a na Václavském náměstí v centru Prahy dnes rozlévali zástupci radnice tradiční rybí polévku. O polévku, do které letos kuchaři přidali koňak a karamel, byl velký zájem. Přišli ji ochutnat nejen lidé...  celý článek

Kapři nám plavou ve vaně stále méně. Chceme je mít rovnou naporcované

18.12.2013  9:00
Prodej kaprů běží v plném proudu. Živé ryby chtějí lidé stále méně. Kilogram kapra seženete za 80 až 90 korun. Vybírejte pečlivě, potrhané ploutve a hnědé žábry neberte.  celý článek

Shodil jsem deset kilo za dva dny, říká Brolin. V Oldboyovi bojoval s knedlíčky

10.12.2013  16:48
Pro Joshe Brolina bylo natáčení remaku kultovního korejského filmu "gastrohororem". Vyslovíte-li před ním slovo knedlíčky, počítejte, že si vás asi příliš neoblíbí. Ve filmu Oldboy v režii Spika Leeho si totiž zahrál...  celý článek

Co Čechům šmakuje? Nezdravé, tučné a čokoláda. Topíme se v pivu

6.12.2013  9:47
Kateřinu Cajthamlovou a další experty přes správnou výživu by z posledních údajů Českého statistického úřadu nejspíše omývali. Z nich totiž vyplývá, že Češi jedí všelijak, jen ne zdravě. Věci ale nejsou jenom černé....  celý článek

Kdo umí nejlepší? Soutěž bramborových salátů je opět v Mratíně

28.11.2013  13:17
Už posedmé se v sobotu ve středočeském Mratíně koná mistrovství Česka v přípravě bramborového salátu Hellmann´s Cup. O ten nejlepší salát se pokusí 19 týmů. "Vždycky si říkáme, že jsme už viděli a chutnali všechno, pak...  celý článek

Polský šéfkuchař vás naučí kachnu i jesetera. Vařit bude v pátek na Dnech polské gastronomie

21.11.2013  11:01
Vařil pro fotbalisty na Euro 2012 v polské Vratislavi, v pátek se od něj můžete po polsku naučit vařit i vy. Šéfkuchař vratislavského hotelu HP Park Plaza Zbigniew Koźlik je hlavním hostem Dnů polské gastronomie. Jak se...  celý článek

Praha 7 z obědového konta zaplatí stravu prvním dvěma dětem

16.11.2013  16:10
Radní Prahy 7 rozhodli o přidělení příspěvku na oběd prvním dvěma školákům, jejichž rodiče se ocitli ve špatné sociální situaci a nemohou dětem školní stravu platit. Uvedl to mluvčí radnice Martin Vokuš. Radnice peníze...  celý článek

Svatomartinské víno míří na náměstí, loď i do botanické zahrady

10.11.2013  8:00
Víno a husa, to jsou dvě slova pro pondělní den a pak i ty další. Více než dvacítka českých a moravských vinařů přiváží na náměstí Jiřího z Poděbrad k degustaci svá vína. A slavit se bude nejen tady.  celý článek

Nejlepší bary najdete v Praze. Nejlepší atmosféru nabízí Hemingway bar

30.10.2013  8:00
V odsvěceném kostele Sacre Coeur na Smíchově byly vpondělí rozdány prestižní Czech Bar Awards nejlepším barům, kavárnám, pubům aklubům Česka. Vítěze ze šesti nominovaných podniků vkaždé ze sedmi kategorií vybrala...  celý článek

Jak si udělat to pravé espresso? Poradí vám ve vítězné michelské kavárně

27.10.2013  15:06
Café v podpalubí funguje v polosuterénu domu z roku 1921 ani ne dva roky, ale za tu dobu už se nekuřácká kavárna stihla stát oblíbeným místem pro setkání nejen studentů z protějšího gymnázia, ale jak říká její šéf Petr...  celý článek

Máte rádi burger? Náměstí Míru bude o víkendu patřt hambáčům

10.10.2013  17:34
O víkendu se koná na vinohradském náměstí Míru již 2. ročník Burgerfestu, festivalu, který si dal za cíl ukázat, že hamburger není jen spečený prefabrikát, ale pořádný kus vybraného a namletého hovězího masa.   celý článek