metro.cz

Počasí v Praze

4 °C / 6 °C

Sobota 20. dubna 2024. Svátek má Marcela

Největší pražský rybník přijde o ryby. Chystá se velký výlov

9.10.2013  9:00
Z Počernického rybníku zmizí příští týden stovka metráků ryb. Rybáři je odvezou do jiných rybníků, kde se kapři, sumci či štiky rozmnoží, aby bylo příští rok, co chytat.  celý článek

Zima vyžene z lesů hřiby. Pozor na přemrzlé houby, mohou vás otrávit

30.9.2013  17:32
Hřibovitých hub už letos z lesů v okolí Prahy zřejmě mnoho nepřineseme. Nesvědčí jim totiž současné nízké teploty. Houbařská sezona ale ještě definitivně není za námi. Na podzim můžete vyrazit do lesa na čirůvky, hlívy...  celý článek

Jídlo bez masa nemusí chutnat jen indicky. Přesvědčte se na Vegefestu

18.9.2013  14:24
Zapomeňte na hovězí guláš a klobásky z čuníka. Nejen do povědomí stále většího počtu Pražanů, ale hlavně do jejich žaludků, se totiž dostává jídlo bez masa. A to i u těch lidí, kteří maso rádi konzumují. Vegetariáni...  celý článek

V Praze 7 nemají některé děti na obědy. V Praze 5 zase chybějí peníze na školní akce

9.9.2013  16:29
Až deset procent žáků v Praze ve škole vůbec neobědvá. Pokud jídlo ze školní jídelny přímo neodmítají, důvodem je, že část rodičů si nemůže dovolit jim obědy platit. Vyplývá to z nedávné ankety na třech základních...  celý článek

Konto na obědy pro chudé děti z Prahy 7 může být do dvou týdnů

6.9.2013  15:07
Do dvou týdnů by mohla Praha 7 zřídit takzvané obědové konto, hradily by se z něj školní obědy pro děti z chudých rodin. Na konto by mohly přispívat firmy nebo soukromí dárci, návrh v nejbližších dnech projedná rada...  celý článek

Víte, kde se dobře vaří? Dejte to vědět všem a můžete vyhrát

6.9.2013  10:24
Nejezte blbě a podílejte se na hodnocení těch nejlepších restaurací v Česku. Jak poznat, kde to stojí za to a kam raději nevkročit? Připravuje se již 18. vydání publikace o nejlepších a nejzajímavějších restauracích v...  celý článek

Houbaři, popadněte košíky! Houby už vystrkují klobouky

31.8.2013  8:00
Po dlouhém suchu nasákla půda vodou a houbaři mají hned důvod se radovat. Houby, o které byla letos od poloviny června nouze totiž již na některých místech začínají hojně vystrkovat klobouky zpod jehličí.   celý článek

Polovina českých dětí málo nebo špatně jí. Dohánějí to dobrotami

29.8.2013  17:48
Školáci tloustnou, protože vynechávají svačiny, málo snídají a dohánějí to sladkým a chipsy. Odborníci varují, že stravovací návyky českých školáků nejsou dobré. Jejich slova potvrzuje i nový výzkum spolku Vím, co jím a...  celý článek

Poláci vyrazili do Prahy. Chtějí zlepšit pošramocenou pověst svých potravin

28.8.2013  17:12
Když si v pražském supermarketu kupujete maso, mléko, ale i jablka nebo žampiony, máte velkou šanci, že přicestovaly od našich severních sousedů. Z Polska totiž pochází 18 procent všech dovezených potravin.  celý článek

Lidé se bojí potravin, přes které přešla povodeň. Nemají proč

20.8.2013  8:00
Jsou potraviny, které se prodávají na farmářských trzích, v pořádku? Někteří návštěvníci trhů se bojí, že byla řada z nich kontaminovaná, protože přes ně přešla povodeň.   celý článek

Máte rádi med? Výstava vám nabídne fotky, videa i ochutnávku

15.8.2013  12:30
Informační plakáty, fotky i ochutnávku různých druhů medu nabídne výstava Včely v Praze, kterou 20. srpna zahájí Galerie 1 ve Štěpánské ulici. Návštěvníci budou moci zhlédnout fotografie Veroniky Souralové, modely...  celý článek

Výtah z metra pohřbí zahrádku na Andělu. Přijdeme o tržby, obává se provozní

13.8.2013  13:43
Invalidé a matky s kočárky se mohou těšit na výtahy ve třech dalších stanicích metra. Co jedné skupině osob pomůže, to druhou ale poškodí.  celý článek

V Česku vzniknou příští rok první farmářské supermarkety

11.8.2013  14:46
V Praze a Brně vzniknou příští rok první farmářské supermarkety, které nabídnou ve velkém potravinářské výrobky známé z farmářských trhů. V rozhovoru to řekl zakladatel sítě farmářských obchodů Sklizeno David Kukla.  celý článek

Šéfkuchař z karlovarského hotelu Pupp vaří ve Vinohradském Parlamentu

21.7.2013  7:21
Národní dům na Vinohradech procitá z letité letargie. Palác na náměstí Míru, jehož sály si pamatují Pražané hlavně z dob, kdy sem chodili do tanečních, získal novou restauraci Vinohradský Parlament.   celý článek

Parníky u Tančícího domu ženou kapříky rovnou na háček

17.7.2013  7:00
Rybářská Praha, kam se sjíždějí lidé z celé země: dvouapůlmetrový sumec, střílející pytláci, ale i soutěže pro děti o ceny. Horské pstruhové potoky sice v metropoli a okolí nenajdete, ale i tak si tady můžete užít lovu...  celý článek

Hon na kuřecí maso s antibiotiky pokračuje. Limity byly překročené třikrát

12.7.2013  13:15
Veterinární správa dnes u čtyř ze šesti vzorků kuřecího masa potvrdila třikrát překročený limit léčiv. Mimořádná situace si žádá mimořádná opatření. V souvislosti s kuřecími stehny z Polska, které se objevily na pultech...  celý článek

Rozhovor: Kapra s nivou snědí jen Češi, říká šéfkuchař z Tančícího domu

10.7.2013  12:22
Šéfkuchař Rudolf Doležal nabízí ve svém menu v restauraci Céleste v Tančícím domě takové vychytávky jako kambalu pošírovanou v bazalkovém glazé, podávanou s tomatovým tarte a omáčkou z mořských ježků. Jak se správně...  celý článek

Tři stovky lidí v centru Prahy demonstrovaly za práva zvířat

15.6.2013  17:11
Prahou dnes prošly tři stovky lidí ve snaze upozornit na práva zvířat a na podmínky, ve kterých žijí ve velkochovech. Veggie Parade se dnes konal popáté a pořadatelé jím chtěli přesvědčit další lidi, aby se přiklonili k...  celý článek

Michelské pekárny zastavují dodávky pečiva v okolí Prahy

1.6.2013  15:59
Michelské pekárny zastavují od 1. června dodávky pečiva do malých obchodů v okolí Prahy. Ze ztráty, která se loni pohybovala okolo tří milionů korun, se chce firma dostat změnou priorit - hodlá se zaměřit na speciální...  celý článek

I Libanon patří do Středomoří. Zkuste netradiční chutě na Ovocném trhu

29.5.2013  16:53
Ovocný trh v centru Prahy zaplní od 6. do 9. června speciality z Francie, Španělska, Itálie, Řecka a vůbec poprvé i z Libanonu. Návštěvníky čeká uvolněná středomořská atmosféra, hudebníci a především chutné jídlo.  celý článek