Kontroloři si na provozovnu praského Bakeshopu posvítili 31. července. Ve výrobních prostorách nali hmyzí kůdce a výrazně zanedbaný úklid, který se mimo jiné projevil i plísní v chladicím zařízení nebo nečistotami na podlaze. Zaměstnanci kavárny navíc podle zprávy zveřejněné na webu inspekce nezajiovali odvoz potravinářského odpadu. Výrobní prostory jsou podle inspektorů nevyhovující kvůli riziku kontaminace potravin.
Shledali tak, e je hygiena v kavárně nepřijatelná. Kontrolované osobě jsme uloili částečný zákaz vztahující se na uívání prostor přípravy teplé a studené kuchyně a výroby pekařských a cukrářských výrobků, napsala SZPI na sociálních sítích.
Provozovnu jako celek neuzavřeli. Den nato uvolnili na základě výsledku opakované kontroly i zákaz týkající se výroby.
Hospodu z Vrchní, prchni! zavřela inspekce, nala exkrementy hlodavců |
Zpráva inspekce některé zákazníky okovala. Kavárna a bistro v Kozí ulici se toti těí velké oblibě, co potvrzují i internetové recenze. Tak to mi vyrazilo dech. Můj velmi oblíbený podnik, tohle bych od nich tedy nikdy nečekala, napsala jedna ze zákaznic pod instagramový příspěvek SZPI. U dlouho to tam bylo celé takové umudlané. Jetěe jsme si tam dávali jen kafe do kelímku, přidala dalí.