Holešovická tržnice však žije celoročně stejně jako Food Truck Point vedle Haly 22, kde se mohou návštěvníci denně kromě neděle oddávat nákupům čerstvých potravin zejména od českých farmářů. Celá oslavná jízda 130 let pak skončí tradičním adventem a klasikami jako Svařák & Film.
Pastrami Pop-up 3
Již třetí ročník masového nářezu Pastrami nesmí v rámci letošních oslav rozhodně chybět. Sraz milovníků vysoce kvalitního proleželého masa v chlebu s tradiční okurkou a dalšími masovými i nemasovými lahůdkami se spoustou alkoholických i nealkoholických moků se uskuteční 24. dubna od 11 hodin. A samozřejmě to bude ročník jen pro náročné, protože když oslavy, tak kvalita nejvyšší jakosti a samozřejmě v rytmu tance.
Pop-up kavárna jako chrám hodování
Objevte speciální pop-up místo, v němž se Hala 17 promění v chrám hodování, umění, kultury a pocty kulinářským obřadům. Denně od 24. dubna do 14. května otevře své brány Hala 17, aby uvítala příchozí přes den do pop-up kavárny, kde se v odpoledních hodinách mohou zájemci připojit ke mši svaté za maso nebo si od 14.00 vyslechnout přednášky na témata spojená s kulturou a gastronomií. Večer se pak místo promění v chrám hodování v rámci konceptu BEEF a následně v koncertní místo s nadupaným line-upem, který nabídne lahůdky jako WWW Nuerobeat, po delší odmlce duo Republic of Two nebo hard core uskupení Slut a mnoho dalších. Line-up koncertů a dalších akcí, včetně otevírací doby najdete na webovce holesovickatrznice.cz.
BEEF. Nasyťte duši i tělo v rituální
inscenované večeři
Propojení jídla a divadla v prostorách bývalých jatek. Jedenáctichodová večeře v unikátním uměleckém zpracování. Ponořte se do příběhu jídla a jeho historie, do minulosti Holešovické tržnice a do úvah o budoucnosti naší gastronomie v neopakovatelné gastro performance. Během pouze 15 vybraných večerů vás čeká degustační večeře s balíčkem alkoholických a nealkoholických nápojů, kterou vám naservírujeme ve spolupráci s týmem šéfkuchaře restaurace Mlýnec Láďou Vaníčkem ze Zátiší Catering Group. V rámci rituální večeře ochutnáte jedenáctichodové menu v unikátním uměleckém zpracování. To, co vám jindy přijde jako obyčejná květina, uvidíte jako delikatesu, která pošimrá vaše smysly. Nejen ty chuťové. Připraveno je pouze 15 příležitostí vždy pro 60 hostů 25. dubna do 14. května 2025. Vstupné je 4 800 korun. Přijďte si do Holešovické tržnice zavzpomínat i nasát čerstvou energii. Připravované akce vás naladí gurmánsky a zavedou na kulinářský obřad i denní kázání. A kdo si pospíší s nákupem vstupenek, zažije mši v podání Kryštofa Bartoše.
Výstava ve věži
U příležitosti výročí bude rovněž zpřístupněno vyhlídkové patro vodárenské věže. Nepůjde však jen o možnost podívat se do okolí areálu, ale o patro níže také prostřednictvím vizualizací nahlédnout na podobu území před 130 lety, na krajinu, která byla z věže vidět v roce 1895. Součástí výstavy bude expozice, která mapuje vzpomínky na Holešovickou tržnici, ať už v podobě dobových fotografií, nebo vzpomínek přímých pamětníků jatečního provozu. Součástí bude také úkolová stezka, kterou si budou moci projít nejen děti, ale i dospělí od zahájení výstavy až do září. Výstava bude zpřístupněna od 24. dubna až do 29. června 2025.
Pizza! Pizza! Pop-up.
Zažijte jih Evropy Stejně jako Pastrami i italská varianta pop-up gastro jízdy v tržnici letos nabídne třetí ročník, kde nebudou chybět ty největší lahůdky Apeninského poloostrova. Nejen pizzy, ale i těstoviny, focaccia, dolce & caffee se spoustou osvěžujících drinků opanuje prostranství tržnice 4. září od 11 hodin. A samozřejmě nebude chybět ani hudba s italskými prosluněnými rytmy.
Dia de los Muertos a mexické speciality
Gastronomickou pop-up jízdu pomyslně zakončí mexický svátek mrtvých neboli Dia de los Muertos 31. října od 11 hodin v prostranství tržnice a vybraných hal, kdy tradičně návštěvníci přicházejí oslavit shledání mrtvých a živých duší, které se jednou za rok, právě v tento den, mohou znovu setkat a oslavit život. A co by to bylo za oslavy, kdyby nebyly protknuty mexickými delikatesami, kde hlavní roli ztvární jalapeňos a tortilla, které do vedlejší role přizvaly enchiladas, churritos a tequilu. To vše doprovodí taneční rytmy až do pozdních hodin.