Vedle tradičních a respektovaných expozic je v Praze nepřeberné množství dalších muzeí s velmi specifickým zaměřením, kde mnohdy ani bříška návštěvníků nepřijdou zkrátka. Příkladem budiž pivovarské muzeum U Fleků, nebo Muzeum kávy. Dalším podobným příkladem je Muzeum medoviny v Myslíkově ulici, které od neděle rozšířilo své prostory. Tam kromě historických receptů můžete ochutnat až třicet druhů medoviny. „Dáváme si záležet na tom, aby veškeré medoviny v nabídce byly opravdu poctivé a tradiční, tedy nedolihované, nedoslazované cukrem, bez umělých aromat, příchutí či barviv,“ říká autor projektu Jiří Pouček.
Spousta z těch provokativnějších expozic cílí hlavně na senzacechtivé turisty a zdá se, že se vyplácí (viz box). To do takového Muzea družstevnictví zpravidla každoročně zavítá jen stovka návštěvníků. I když je vstup zdarma. „Sloužíme hlavně studentům vysokých škol a pamětníkům,“ vysvětluje to vedoucí Vladimíra Vávrová.
Trochu netradiční muzeaJaké je vstupné a kolik lidí podle posledních údajů Pražské informační služby navštívilo tato muzea?
|