Akce Snězte své vlastní srdce (Eat Your Heart Out), která se koná po dobu tří dnů před Halloweenem, ukazuje extrémní stránku cukrářství. Nabízí krvavou přehlídku vykuchaných lidských orgánů a zkrouceného masa, jejíž atmosféru dokreslují kostry a naložené orgány vypůjčené z londýnského muzea patologie. Akci si doslova vysnila Emma Thomasová, pekařská nadšenkyně se slabostí pro zlobivé dorty. Říkají jí "zlá paní Koláčohlavá" (Evil Miss Cakehead).
"Může to i odpuzovat, protože spousta lidí nedokáže skousnout dort, který je nějakým způsobem urážlivý," řekla Thomasová na své show s tím, že pralinky vypadající jako rakovina prostaty některé citlivější návštěvníky pobouřily. Jako veteránka výroby koláčků s genitálními bradavicemi a lidským masem Thomasová posunula pečení daleko od nevinné zábavy. "Ta zábava je i v tom, jak na to lidé reagují. Chceme dál tlačit na pilu," přiznala Thomasová.
Partnerství s muzeem patologů je trošku kontroverzní, ale může předat lidem jasnou zprávu od doktorů, jak to například dokazuje sbírka zčernalých plic kuřáků. Muzeum se v oznámení, které ospravedlňuje jeho účast na této zvrácené akci, hájí tím, že "zde zasáhne i lidi, kteří by do něj nikdy nepřišli a kteří by se o patologii a medicíně obecně jinak nic nenaučili". Jejich exponáty zajisté vyvolaly velkou odezvu u dětí.
Pečení samotné je těžší než to vypadá. Třiadvacet tvůrců připravuje a plánuje tuto akci a její koncepci zhruba pět měsíců. "Nemoci kůže jsou nejtěžší na ztvárnění. Museli jsme provést výzkum, jak vypadají na různých odstínech kůže," prozradila kuchařka Natasha Collinsová.
Mixolog James Dance namíchal Metru speciální "močový likér" složený z brandy a limoncella. Jeho největší obavou je, aby si někdo nespletl jeho výtvory s exponáty z muzea. "Děsím se chvíle, kdy mi někdo pochválí koktejl s naloženým mozkem," přiznal Dance. Naštěstí pro něj se lidé bojí bloumat od hlavních stolů se sladkostmi a než něco ochutnají, několikrát to raději zkontrolují. Kvůli noční můře zlé paní Koláčohlavé už dorty nikdy nebudou to, co bývaly.
Co nám chutnalo
|