metro.cz

Smíchovské hospody jsou fenomén. Na rušném Andělu najdete pohodu až do noci

  8:00
Můžete si vytáhnout jakoukoliv sirku, každá z nich představuje jiný typ podniku, a stejně budete spokojeni. Restaurací, barů a kaváren "na druhé straně řeky" vyrostlo hodně. Pravdou je, že nových tu už moc nepřibývá, ale Smíchovští i ti, kteří přes Anděl jen projíždějí, mohou být spokojeni.

Další 1 fotografie v galerii
Pohoda v baru Coming Soon | foto: Coming Soon

Kam na Andělu

  • Punto Azul: Bar nabízí nejen prostor pro tanec, ale taky fotbálek (Kroftova ulice).
  • Burrito Loco: Stavte se v mexickém fastfoodu na nějakou specialitku (Štefánikova).
  • Arslan Kebab: Lidé na internetu tenhle fastfood vynášejí do nebes. Mají tu prý nejlepší kebab v Praze (Bozděchova).
  • Lokal Blok: Nekuřácká restaurace je výjimečná tím, že o patro níže je boulderingová stěna (náměstí 14. října).

Anděl je epicentrem celého smíchovského života – nemusíte nikam daleko jezdit, všechno zažijete na jednom místě. Takže začneme u odpolední kávy nebo u čaje – dobré kafe dělají v Pitomé kavárně, kterou najdete v Preslově ulici.

Za tramvajovými kolejemi směrem k pivovaru je zase velmi netradiční kavárna Jarda Mayer, která se s přicházejícím večerem mění v příjemný bar plný nejrůznějších výtvorů výtvarníků. Jednou za čas tu změní výzdobu interiéru, takže tahle kavárna vlastně funguje jako galerie. Zeptali jsme se majitele kavárny Ondřeje Němce, kdo je vlastně ten Jarda Mayer, odpověděl dost potutelně: "Je to ten, který je všude kolem nás." A až si odskočíte na toaletu, překvapí vás krásné obličeje v nejrůznějších náladách, které vystupují ze zdí.

Hned naproti je legendární hospoda Jamajka, která oslavuje slavného spisovatele Bohumila Hrabala. Mezi omladinou si zde můžete dát Postřižinská piva, která se jmenují po postavách z jeho knih - třeba Pepinovu desítku nebo Francinův ležák. 

Na svíčkovou klidně i ve tři ráno

Pokud se vám nechce do zakouřeného prostředí, můžete zajít do velmi příjemného baru Coming Soon (Jindřicha Plachty 28). "Naší specialitkou je kromě míchaných drinků třeba proměnlivý design výlohy, který každý měsíc měníme. Třeba už dnes chystáme speciální akci - skvělé hotdogy. V dolním sále se konajíí akustické koncerty českých kapel," láká do baru spolumajitel Jakub Zachoval.

A co k jídlu? Pokud vás klidně i v noci přepadne chuť na svíčkovou, není problém. V ulici Na Bělidle je totiž nonstop otevřena jídelna Na Marijánce a ceny jsou lidové – kolem 80 až 90 korun. Oceňujeme, že i v takové jídelně vám nabídnou brusinkový terč. To i v lepších restauracích nebývá kolikrát zvykem.

Autor: Marek Peška Metro.cz
zpět na článek