Festival se bude konat na Střelecké cestě pod Královským letohrádkem. Své brány otevře v pátek 13. června ve 14.00 hodin, druhý den v 10.00. Po oba dva dny budou moci návštěvníci degustovat pivo do 20.00. Na místě budou přítomni sládci i majitelé jednotlivých pivovaru. "Sládky na festival zveme hlavně proto, aby lidem představili nejen jejich pivovar, ale i jejich město, či kraj. Stejně jako se Morava poznává přes víno, můžeme poznávat celou republiku přes pivo," uvedl prezident svazu Jan Šuráň.
Lidem speciální piva zachatnala
Vstup na festival stojí 350 korun, o 50 korun více než před rokem. Po jeho zaplacení obdrží každý návštěvník malou degustační sklenici spolu s detailním katalogem obsahujícím informace o jednotlivých výrobcích a nabízených pivech.
Malé restaurační pivovary nemohou velkým výrobcům konkurovat z hlediska množství vyrobeného piva a ceny. Snaží se proto zákazníky lákat na jiné pivo, než je v Česku i celosvětově nejrozšířenější světlý ležák. Díky malým vyráběným objemům mohou více experimentovat a vařit různé speciály či ochucená piva. Stále větší část českých restaurací a zákazníků má o pivní speciality zájem. Vznikají také restaurace, které mají několik kohoutů, ze kterých čepují různé druhy piv, která často střídají, což ještě před několika lety bylo velmi neobvyklé.