Zájemci se budou moct ochutnávat delikatesy třeba v salonu Richelieu, salonu Karla X. či v Hudebním salonu. Akci bude 4. listopadu hostit také Premier Hotel International Brno. Informoval o tom dnes ředitel festivalu Ondřej Balík.
„Nové místo konání festivalu je významným krokem nejen kvůli krásné dekoraci Buquoyského paláce, ale především se z festivalu stává to, o co jsme usilovali. Tedy dostává další společenský, politický a kulturní rozměr, který ho odliší od řady jiných degustací,“ řekl Balík.
Přehlídku doprovází degustace, rauty a společenské akce. V Praze se účastníci mohou těšit například na menu složené z humrů, ústřic, kaviáru a šampaňského nebo na snídani s šampaňským a lanýži.
Přípravy slavnostního menu se Praze ujme držitel dvou michelinských hvězd Bernard Bach.
Svou účast letos potvrdilo mnoho nových vinařství a výrobců, mimo jiné Roger Barnier, Deutz, Brugnon, Guy Charbaut nebo Vollereaux. Chybět nebudou ani tradiční hosté přehlídky, jako je Mailly Grand Cru, Salon/Delamotte, Fleury, Taittinger, Louis Roederer či deVenoge.