metro.cz

Grilovací sezona už začala v pražských lesích i parcích

  16:34
Na mnoha místech v pražských lesích už voní opékané maso. Pražané mohou využít i nabídky některých restaurací, které jim připraví piknikové koše.

Další 3 fotografie v galerii
Piknikové místo u Gizely v Kunratickém lese. | foto: Lesy hlavního města PrahyMetro.cz

Kde můžete v Praze grilovat

  • Grilování v lese: Ďáblický háj – V Lomu, Hloubětín – Louka u Hořejšího rybníka, Kunratický les – vyhlídka, Kunratický les – U Gizely, Hostivař – parkoviště u přehrady, Prokopské údolí – Klukovice u dětského hřiště, Chuchelský háj – V Lomu, Řepy/Motol – v areálu zdraví, Divoká Šárka – Na Rovinách.
  • Grilování v parcích: Královská obora – u cesty na Císařský ostrov, Královská obora – u Malé říčky, Královská obora – u cesty podél Podmokelské dráhy, Obora Hvězda – pod rybníkem, Obora Hvězda – u domu oborníka, Petřín – v Růžovém sadu u Hladové zdi, Vítkov – u Nových schodů, Vítkov – Pražačka.

V Praze existuje celkem šestnáct oficiálních míst, kde je možné rozdělat oheň.

Ke standardnímu vybavení patří ohniště, dřevěný piknikový stůl s lavicemi a odpadkový koš. Pražané ale mohou vyrazit téměř kamkoli, protože řada restaurací nabízí během léta piknikové koše s již připravenými pokrmy.

„Líbí se mi možnost nechat si v létě zabalit jídlo, půjčit deku a vyrazit na molo,“ popsala službu modřanské restaurace Port62 Lucie, uživatelka aplikace Yelp.cz, která shromažďuje recenze.

Sezona piknikových košů začíná podle Martina Vyleťala z restauračního portálu Zomato až v červnu a červenci, ale už se v metropoli najdou první vlaštovky.

V současné chvíli si můžete objednat koše například v restauraci Port62, v BarBar Restaurantu, v Pastaři na Malé Straně a v nejbližších týdnech je budou nabízet také v The Farm.

Pokud chcete využít služeb restaurací, musíte si piknik objednat den dopředu. Počítejte se zálohou na proutěný koš.

Tipy na gastro akce

Metropole žije jídlem

  • Pražský hrad: 27. – 29. 5. Prague Food Festival
  • Rohanský ostrov: 4. 6. Street Food Rocks
  • Hořejší nábřeží: 11. 6. BezeZbytku, 27. 8. Street Food
Autor: Lucie Poštolková Metro.cz
zpět na článek