„Nemáte zapalovač?“ zeptá se Martin v okamžiku, kdy nám míchá jeden z nejlepších drinků našeho soukromého mejdanu Pampero Sour. Vrchní barman plzeňské likérky Stock, který se v minulých letech pyšnil titulem Barman roku či byl třetím nejlepším barmanem na mistrovství světa, seřízl nožem kůru z pomeranče, umně ji stočil do spirály a zmáčknul. Šťáva, která vystříkla, se v ohni zapalovače změnila v oslnivý třpytivý plamen.
„Silice v kůře jsou plné aromatických olejů a ty jsou hořlavé,“ vysvětluje, zatímco se podívanou snažím vyfotit. „Drink, který si klidně namícháte i doma, tak zástřik příjemně ovoní,“ dodává a ukazuje ingredience z koktejlu, které objevíte v receptech všech drinků vpravo.
„A Pampero rituál znáte?“ pokračuje, zatímco máčí jednu stranu osminky nakrájené limetky v mleté kávě, druhou ve třtinovém cukru. „Limetku musíte vycucnout a pak hned vypít panáka venezuelského rumu. Funguje to báječně a všechny chutě se v puse dokonale promísí,“ vysvětluje. Docela chutný rituál, nemyslíte?
Recepty na drinkyDARK AND STORMY 4 cl Pampero Seleccion ● Tip: pro ty z vás, kteří neholdují silné chuti zázvorového piva, doporučujeme nahradit Ginger Beer za Ginger Ale, limonádou s jemným nádechem zázvoru. ● Do sklenice s kostkovým ledem nalijte zázvorové pivo (Ginger Beer). Přes bříško lžíce pomalu navrstvěte rum Pampero na hladinu zázvorového piva. Ozdobte limetou a servírujte. PAMPERO SOUR 4 cl Pampero Aniversario ● Tip: cukrový sirup si vyrobíte i doma, svařte cukr s vodou v poměru 1,5:1. V lednici vydrží až 14 dní. ● Šejkr naplňte kostkovým ledem. Odměřte všechny suroviny a dobře prošejkrujte. Přelijte drink ze šejkru do sklenice typu old fashioned. Zastříknětě a ozdobte drink pomerančovou kůrou a finálně dozdobte snítkou máty. BLACK SPICED APPLE 4 cl Captain Morgan Black Spiced ● Tip: vrstvení je efektní barmanská technika, která nám oddělí, tedy rozvrství jednotlivé ingredience. Vše je založené na hustotě jednotlivých surovin. ● Do sklenice s kostkovým ledem nalijte jablečný džus. Přes bříško lžíce pomalu navrstvěte rum Captain Morgan na hladinu jablečného džusu. Ozdobte limetou a servírujte. CAPTAIN PUNCH 4 cl Captain Morgan Spiced Gold ● Tip: můžete připravit jak ve studené, tak teplé variantě. ● Naplňte sklenici kostkami ledu. Nadávkujte ingredience. Promíchejte barovou lžící. Ozdobte a servírujte. MOJITO ● Tip: jak správně rozvoníte mátu? Vezměte lístky do dlaní a lehkým tlesknutím aktivujete vonné látky. ● Limetu nakrájejte na osminky, vložte třtinový cukr a společně vydrťte. Přidáme rozvoněnou mátu a zasypeme drceným ledem. Odměříme světlý rum, dolijeme sodou a dobře promícháme barovou lžící. Ozdobíme mátou. CAPTAIN´S HOT TODDY 4 cl Captain Morgan Spiced Gold ● Tip: Sladkost a intenzitu zázvorové chuti vždy doladíme podle chutí každého z nás. ● Do varné sklenice na horké nápoje přidejte všechny suroviny. Promíchejte barovou lžící. Ozdobte hřebíčkem zapíchaným v citronu a servírujte. |