metro.cz

Počasí v Praze

13 °C / 26 °C

Pátek, 23. srpna 2019. Svátek má Sandra.
Tomáš Hejkal, marketingový ředitel Stock Plzeň-Božkov
Větší foto
Tomáš Hejkal, marketingový ředitel Stock Plzeň-Božkov | foto: Stock Plzeň-BožkovMetro.cz

Tomáš Hejkal: Dává smysl, abychom nabídli třtinový rum

28. února 2018  15:33 Pavel Urban Metro.cz
Opravdový třtinový rum Republica Exclusive nově vyrábí solečnost Stock Plzeň-Božkov. Její marketingový ředitel Tomáš Hejkal hovořil pro Metro o novince podrobněji.

Proč jste se rozhodli zařadit mezi vaše produkty třtinový rum?
Tuzemské rumy jsou v Česku nejpopulárnějšími lihovinami. Téměř každý čtvrtý panák je tuzemský rum. Sílící ekonomická situace Čechů a rostoucí životní úroveň dávají zároveň růst i importovaným pravým rumům. Tuzemský vznikl za napoleonské blokády, kdy nebylo možné na naše území dovážet třtinový rum ani suroviny pro jeho výrobu. Nyní to možné je a my si myslíme, že s respektem k prvorepublikové tradici a historii naší značky, která je vnímána jako synonymum pro rum, dává smysl, aby i naše společnost nabídla spotřebitelům pravý třtinový rum.

Jak dlouho to trvalo od nápadu k realizaci?
Za tu dobu uběhly téměř dva roky a práce na jeho vývoji bylo opravdu mnoho. Nyní je už k dostání v obchodech a my sklízíme první ovoce úsilí. Reakce máme pozitivní.

Jak probíhá dodávka a zpracování blendu pro Republiku? A odkud je?
Přesné poměry v blendu jsou tajemstvím. Blend obsahuje kvalitní až osmileté rumy, které pocházejí z Nikaraguy, Dominikánské republiky, Barbadosu a Jamajky. Vyrábí se tak, že smícháme třtinové destiláty z těchto oblastí, které mírně dosladíme třtinovým cukrem a dobarvíme karamelem. Získáme 38procentní lahodný a jemný tmavý rum s chuťovými tóny vanilky, sušeného ovoce a oříšků.

Jak těžké je vyvážit chuť a kdo se o to stará? Je doslazování speciálně specifické pro českou klientelu?
Přidání menšího obsahu cukru bývá u rumů poměrně časté. Za výslednou chuť vděčíme našim master blenderům a odborníkům z výroby.

Jak vás napadl název Republica? V čem jste se inspirovali pro design lahve?
S novinkou jsme chtěli vzdát hold našemu umu a téměř stoleté tradici ve výrobě lihovin. Proto jsme se rozhodli pro název Republica a secesní etiketu. Design lahve jsme vybírali tak, aby byl vhodný pro kategorii rumu a zároveň dobře podtrhoval hodnoty, které sdílí Božkov Republica s naší tradicí výroby lihovin od roku 1920.

Jak jste vymýšleli koktejly? Co se nejlépe hodí pro druh a chuť tohoto rumu?
Novinku doporučujeme podávat v pokojové teplotě v širší skleničce, ideálně s dobrou čokoládou nebo českým brambůrkem. Připravili jsme speciální koktejlové menu, které nám pomohl vytvořit náš dvorní barman Martin Vogeltanz. Vymyslel koktejly jak ve sladší variantě například s podtónem meruňky, které určitě ocení dámy, tak i nakyslejší s použitím švestek, jež sklidí úspěch u pánů.

Komentáře

Hlavní zprávy

Čápi se otrávili jedem na hraboše

Čáp nejspíš pozřel hraboše, který se otrávil nástrahou.
vydáno 23. srpna 2019  5:41

Nevhodně zvolený způsob likvidace hlodavců má na svědomí úhyn desítek jihomoravských zajíců i ptáků z Opavska.  celý článek

Značky na přání vydělaly miliony

Registrační značka na přání.
vydáno 22. srpna 2019  16:02

Význam čísel se u Asijců žijících v Česku přenáší také na jejich auta.  celý článek

Metropole bude mít více vlakových zastávek

Návrh nové podoby železničního mostu, kde bude i zastávka Výtoň .
vydáno 22. srpna 2019  11:35

Ředitel Institutu plánování a rozvoje hlavního města Prahy Ondřej Boháč nastínil, jaké nové železniční zastávky vznikají a co bude s tratí na letiště.  celý článek

Chtěl samotářský džob. Půl století hlídá bunkr

Miroslava Nedvěda je bunkr Bezovka druhým domovem.
vydáno 22. srpna 2019  5:26

Pro správce Miroslava Nedvěda se stal kryt Bezovka v Praze druhým domovem. Společnost mu tu dělají ryby a ptactvo.  celý článek

Vaše fotky z Prahy

Máte pro nás zajímavý tip nebo Vás něco trápí a my Vám můžeme pomoct?

Napište nám