náhledy
Milan Rambousek je mezi pivovarníky legenda.
Autor: Metro.cz
„Chmelovar 11.45 až 13.05. První chmel 11.55 hořký, druhý 12.25 hořký, třetí 12.45 aromatický,“ diktuje mi Milan.
Autor: Metro.cz
Speciální hrnec na vaření piva je záležitostí několika tisíc. Vařit ale lze i v obyčejném hrnci.
Autor: Metro.cz
A teď je čas na náš rodinný hrnec. Přes ventil mistrova stroje do něj opatrně stočíme zchlazenou mladinu, přičemž dáváme pozor na zbytkový hořký kal.
Autor: Metro.cz
Čtvrtý den se už udělá v hrnci bílá krémová pěna, která nejdřív vypadá jako smetana, další den jako tvaroh, potom jako zažehnuté creme brulée, které se sedmý den začíná propadat.
Autor: Metro.cz
Deset litrů budoucího ležáku leží v lednici.
Autor: Metro.cz
Na závěr dostanete sklenici, certifikát a další sadu surovin na vaření.
Autor: Metro.cz
Hotovo. Byla to dobrota.
Autor: Metro.cz