Ačkoli podzimní počasí pevně převzalo vládu nad Brnem, místní gurmáni si připomenou vůni a chutě moře. V Orea Hotelu Voroněž se totiž 16. listopadu koná 13. ročník Festivalu plodů a ryb moří a oceánů.
Servírovat se bude například pečená aljašská treska na smetanové omáčce s wasabi nebo kanadský humr s tymiánem brasírovaný s bavorským máslem. Kanadský humr na první pohled zaujme svou jasně oranžovou barvou. „Humr se nejčastěji vaří, ale dá se i grilovat, péct či blanšírovat a vychutnáte si ho s citronem, máslem, vínem nebo čerstvými bylinkami,“ láká šéfkuchař Petr Klimeš.
Znalci jistě ocení možnost ochutnat surimi věžičku s mořskou řasou, obří krevetou a lososovým kaviárem nebo tuňákový tartar s čerstvým fenyklem a medvědími kapary na listových salátech jako předkrm.
K výbornému jídlu nebude chybět kvalitní víno, pivo a další nápoje včetně karibských stařených rumů nebo moldavská premiérová vína a brandy. Festivalem provede herečka Alena Antalová. Vstupenka na večer plný gastronomických zážitků stojí necelé dva tisíce pro jednu osobu a tři a půl tisíce pro dva.