Po několika letech na Vinohradech se speciální plošina pro 22 hostů přesunula do srdce historické Prahy na Dvořákovo nábřeží. Letošní ročník Dinner in the Sky zde bude až do neděle 12. září.
Přípravu speciálního menu v tradiční i vegetariánské verzi dostal letos na starost hvězdný šéfkuchař Marek Raditsch z Kampa Parku. Nachystal tygří krevety, dýňovou polévku, hovězí líčka v pikantní podobě inspirovaná stylem gurmánské čínské provincie S‘-čchuan a vanilkové créme brulée s malinovým sorbetem.
Do sedadla, které vypadá jako ze závodního auta, nás nejdříve pevně připoutali. Pak už jsme se pomalu vznášeli do vzduchu, a to až do výšky čtyřiceti metrů. Najednou se vám naskytne krásný pohled na Prahu shora. Možná leckoho překvapí, kolik zeleně je na straně u Letné. Na druhé straně vykukuje střecha Národního divadla a přímo pod námi pak Nemocnice Na Františku či budova ministerstva průmyslu a obchodu. Za řekou, nad kterou se otočná plošina také ocitne, se pak tyčí Pražský hrad. Jen si nechte přisunout sedačku blíž, jinak se přes popruhy různé dobroty konzumují hůře.
Oběd v oblacích vyjde na 2190 korun, za večeři hosté zaplatí 3380 korun. Za tu při západu slunce o něco více.