metro.cz

Počasí v Praze

9 °C / 23 °C

Úterý, 17. října 2017. Svátek má Hedvika.
Pavel Maurer
Pavel Maurer | foto: ArchivMetro.cz

Sloupek Pavla Maurera: Jak poznat špatnou restauraci na první pohled?

29. března 2017  16:13 Pavel Maurer, Metro.cz
Smrádek z přepáleného tuku člověka občas zarazí už na chodníku.

Spousta věcí v restauraci může být špatně. Hlasitá muzika nebo bezmyšlenkovitě puštěné rádio je špatně. Čisté WC – to je pro mne skoro stejně podstatné jako dobré jídlo. Špinavý záchod signalizuje zalískanou kuchyni!



Když je na stole upatlaná slánka a pepřenka, volně uskladněná párátka – špatně! Převoněný či potem páchnoucí číšník – to je moc špatně. Smrádek z přepáleného tuku člověka občas zarazí už na chodníku – tak to tam raději ani nechoďte!

Přeplněný jídelní lístek! Bichle o rozměrech telefonního seznamu – to je návrat do gastronomických třetihor! Restaurace, která se honosí, že zmákne čínu, italské špagety, pizzu, hamburgery, zvěřinové hody i vegetariánské speciality – tam bych si dal nejspíš chleba s máslem, protože to asi pokazí nejméně.

Špatně je také, když si všimnete, že ke všem pokrmům servíruje kuchař v podstatě stejnou „oblohu“. Někdo mu poradil, že dnes frčí strava s větším obsahem zeleniny a že také může trochu zdražit pokrm, a tak spousta všeumělů si připraví dopředu na všechny talíře co nejbarevnější oblohu: krouhané zelí, strouhanou mrkvičku, petrželku, cibulku, list salátu i kyselou okurčičku. K tomuto nesmyslně vytvořenému minisálatku pak podle objednávek servírují cokoli: řízek, tlačenku, kuřecí prso a tak dále, bez ladu a skladu, hlavně že je talíř plný nesmyslů, které k sobě kulinárně, chuťově ani logicky vůbec nepatří! Tak to je také moc špatně.

Čtěte také:

Špatně je, když kuchaři používají raději polotovary než vlastní vaření. Pak už z nich nejsou kuchtíci, ale pouze mikrovlnní přihřívači a opékači průmyslově a velkokapacitně předpřipravených jídel. Kvůli tomu přece nechodíme do restaurace, aby nám tu ohřáli pokrm, který byl vyroben jinde? A nejvíc špatně u restaurace je, když je nám pak špatně! Tam už nikdy více nevstupujte!



Komentáře

Hlavní zprávy

Sloupek Mardoši: Moc čísel

Mardoša, člen skupiny Tata Bojs
vydáno 16. října 2017  18:19

Uznávám, že má postupka tak čistá není, jednička mi přeběhla na druhou stranu, ostatně nekonzultoval jsem to ani s astrology.  celý článek

Národní muzeum v metropoli se otevře na výročí

Rekonstrukce Národního muzea postupně finišuje. Otevře se už za rok
vydáno 16. října 2017  12:59

Opravy zatím stály 600 milionů korun.  celý článek

Alkohol je větší zhouba než marihuana. Legalizujme ji, říká Filip Humplík

Najde vizi? Ještě před několika dny znali Filipa Humplíka v ODS jen jako...
vydáno 16. října 2017  11:13

„Jsem v ODS takový sluníčkář,“ říká její pražský předseda a kandidát do Sněmovny Filip Humplík. Pro Metro odpověděl v rámci seriálu předvolebních...  celý článek

Koblihy versus selfie. Ovečky hledají před volbami i na síti

ČSSD si libuje v průvodech. I tam si lidé dělají selfie.
vydáno 16. října 2017  9:17

Politika opisuje od byznysu. Také strany stále víc „nakupují“ voličské hlasy přes internet.  celý článek



Vaše fotky z Prahy

Máte pro nás zajímavý tip nebo Vás něco trápí a my Vám můžeme pomoct?

Napište nám