Hitem letošního ročníku byly podle organizátorů exotické pokrmy s cvrčky, sarančaty a červy.
Milovníci dobrého jídla a pití o víkendu zaplnili kapacitu areálu na maximum. Pořadatelé se ale v porovnání s loňským ročníkem lépe vypořádali s organizací celé akce. "Skvěle se letos osvědčilo naše rozhodnutí o předprodeji vstupenek na konkrétní časy a čtyři vchody. Netvořily se fronty a počet lidí v areálu jsme měli neustále pod kontrolou. Gastronomické stánky se lépe a kvalitněji věnovaly zákazníkům," okomentoval letošní ročník kulinářské přehlídky její organizátor a znalec gastronomie Pavel Maurer.
Lidé snědli devět litrů červů, dresink nalévali z pipety- V centru pozornosti strávníků byl tento rok například stánek restaurace z hotelu Alcron, která se nově pyšní michelinskou hvězdou.
- Nejvíce pokrmů ale letos prodali ve stánku restaurace U Emy Destinnové, kde hosté mohli ochutnat například Marylandské krabí dortíky s omáčkou z restované kukuřice a chilli.
- Střídmou mezinárodní kuchyni se ale velká část návštěvníků rozhodla vyměnit za exotickou nabídku hotelové restaurace Noodles. Tamní kuchaři totiž servírovali křupavé cvrčky na másle, červí wok s nudlemi, sarančata nebo sušenky s červy a karamelizovaným hmyzem. Podle organizátorů návštěvníci spořádali celkem 600 sarančat, tři litry cvrčků a devět litrů červů.
- Neméně pestrý byl stánek restaurace hotelu Mandarin Oriental, který připomínal kulinářskou laboratoř. V jejich degustačním menu se okurkový salát podával v tubě a dresink k salátu v pipetě.
|