Kolik za to
|
Lokálnost je podle organizátorů nich v tom, že přednost mají ty restaurace, jejichž dodavateli jsou tuzemští farmáři. "Co se týče globálnosti, budeme dělat workshopy se zahraničními kuchaři," řekl pořadatel festivalu Pavel Maurer. Podle něj nabízí festival letos nejbohatší program ve své historii.
Návštěvníci mohou ochutnat třeba žabí stehýnka, ravioly z ananasu, královské krevety, zelený ječmen nebo alkoholické i nealkoholické koktejly. Mezi gastronomické unikáty budou patřit ochutnávky hmyzu na slano i na sladko. "Skoro 70 procent lidstva považuje hmyz za normální součást jídelníčku," uvedl Maurer.
Pro návštěvníky je připravena i experimentální laboratoř, kde se dozvědí, jak se připravuje jídlo pro kosmonauty. Těšit se mohou na workshopy vedené odborníky české i zahraniční kuchyně. Například španělský šéfkuchař Enrique Sanchéz předvede, jak kreativně využít v kuchyni olivy.
Festival láká i na umění Zdeňka Pohlreicha
Ani letos nebudou chybět oblíbené kuchařské show známých šéfkuchařů, mezi nimi například Zdeňka Pohlreicha, Jaroslava Sapíka či Romana Pauluse se speciálními kurzy vaření pro děti.
"V této chvíli máme prodáno přes 10 500 vstupenek, což je zatím nejvíc v historii festivalu," dodal Maurer. Více informací poskytne internetová stránka akce.