Návštěvníci festivalu zjistí, jak chutná například koření berber, dukkach, harissa, khmeli suneli nebo adobo. Budou totiž moci ochutnat pokrmy, kde se tyto směsi po staletí používají.
„Představíme vaření s různými druhy papriček - od klasické maďarské papriky přes feferonky, jalapeno, habanero až po jednu z nejpálivějších, jolokii,“ přibližuje jedna z organizátorů sobotního festivalu Pavla Vacková.
Součástí bude i trh s pálivými omáčkami, kořením a bylinkami. Nebude chybět ani soutěž pěstitelů chilli papriček a Tabasco soutěž v jejich pojídání. Pikantní chutě budou kombinovány s těmi nejkvalitnějšími čokoládami a sladkostmi.
Každý, kdo přijde celý v červeném, dostane malý dárek a slevu na chilli burger. Akce se koná od 10 hodin a vstup stojí 50 korun.