Jak vás napadlo, že při každé návštěvě restaurace zajdete také na toaletu, i když ne vždy jste na ni musel?
Tahle místnost je důležitou součástí gastronomického podniku a může nám pokazit celý zážitek. Často mám dojem, že když majitel podniku nevěnuje pozornost stavu WC, tak jak to asi vypadá v kuchyni...
Co všechno se dá na takové toaletě poznat a zjistit o dané restauraci?
Především je to čistota a pohodlí zákazníka. V některých lepších podnicích najdete na toaletě smotky do uší, jednorázový kartáček na zuby, kolínskou, hřeben, krém na ruce a další vychytávky, které se občas dost hodí. Určitě je lepší si pomoci na toaletě než se šťourat v zubech u stolu, že? Je zřejmé, že Takový podnik myslí na své zákazníky. Bezdotyková světla či samosplachování jistě každého hygienicky potěší, zvláště v dnešní době.
Co se týče označení toalet, proč na dveřích není jasný nápis či jednoduchý obrázek? Co tím provozovatel sleduje, že tam dá designový piktogram a já nevím, do kterých dveří jít?
To je dost nuda, prefabrikovaní a bezpohlavní panáčci a panenky, že? Provozovatelé chtějí být kreativní, výjimeční, zajímaví, ale často bohužel zmatou nešťastníky, kteří spěchají na poslední chvíli na záchod a proklínají je!
Jaké nejzvláštnější označení jste viděl?
Šrouby a matice, bylo to v Ostravě.